Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΜΕ - ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: «Δεν έχει να κάνει με εθελοντισμό ή φιλανθρωπία. Η ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και την Παιδεία αποτελούν βασικά αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Με αυτά τα λόγια η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ προσέφερε χτες στο 87ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Αθηνών, 45 εισιτήρια για τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης ήταν τα κεντρικά σημεία που απασχόλησαν την κουβέντα.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Ολα τα μέτρα ώστε να είναι μαζική η συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στη γενική συνέλευση του σωματείου την 1η Απρίλη, στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1) και στις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν, παίρνει η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που ξεδιπλώνει καθημερινά τη δουλιά μέσα στους χώρους εργασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 28 Μάρτη στο Δημόσιο και στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ).

«ΒΑΛΚΑΝ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας ξύλου «ΒΑΛΚΑΝ Εξπορτ». Αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

«ΝΙΜΤΣ»: Το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου «ΝΙΜΤΣ» για την αυταρχική δίωξη σε βάρος της συνδικαλίστριας Ευθαλίας Παπίγκη, η οποία είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο. Επίσης, καταγγέλλει ότι η διοίκηση δε δίνει στην άμεσα ενδιαφερόμενη το φάκελο της ΕΔΕ, με πρόσχημα ότι αυτό αποτελεί «ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο».

ΟΤΑ: Σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους, από αύριο Παρασκευή, προχωρούν οι εισπράκτορες, ελεγκτές και ταμίες των ΟΤΑ ζητώντας τη χορήγηση του επιδόματος διαχειριστικών λαθών που καταργήθηκε από τις αρχές του 2007.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ