Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, με προοπτική την κλιμάκωσή τους και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ενόψει της απεργίας (2-6 Νοέμβρη). Παράλληλα, τους καλεί να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας, στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια, αλλά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ: Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοέμβρη απαντούν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην κατάπτυστη πρόκληση της εργοδοτικής Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών να σύρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους συνδικαλιστές των ταξικών τους σωματείων, γιατί στο χώρο της Ζώνης οι εργάτες ανέγειραν μνημείο για να τιμήσουν τους νεκρούς της τάξης τους. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 8.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν στα δικαστήρια, όπου θα διεξάγεται η δίκη.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται η δημοτική αρχή Νίκαιας και οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση και την απρόσκοπτη πληρωμή των 75 εργαζομένων, που τέσσερις μήνες είναι απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης. Χτες ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του αρμόδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος τον ενημέρωσε πως δε θα εγκριθεί η πληρωμή των εργαζομένων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα διεκδίκησαν να μονιμοποιηθούν. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα προσέβαλε και από 15/7/2007 με ΦΕΚ οι συμβάσεις τους έγιναν αορίστου χρόνου. Η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως, δεν υπογράφει το ένταλμα πληρωμής τους, θεωρώντας πως δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης.

«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις πέντε συναδέλφων τους από τον εργολάβο Παπαϊωάννου.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Κερατσινίου ανάγκασε χτες τη δημοτική αρχή να τους καταβάλει τις δεδουλευμένες υπερωρίες που τους όφειλε από τον περασμένο Ιούλιο. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν αποχή από την υπερωριακή απασχόληση.

ΚΑΖΗΣ: Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων του ΚΑΖΗ στην επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν χτες, διεκδικώντας δεδουλευμένα έως και δέκα μηνών. Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πορεία από τα γραφεία του ΕΚΑ μέχρι το υπουργείο Απασχόλησης, αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ.

ΦΟΥΛΓΚΟΡ: Συνεχίζοντας την τακτική των απολύσεων παλιότερων εργαζομένων για να προσλάβει νέους χωρίς δικαιώματα, η πολυεθνική ΦΟΥΛΓΚΟΡ (παραγωγή ηλεκτρολογικού υλικού) στην Κόρινθο απέλυσε την Παρασκευή άλλες δυο εργάτριες. Για το ζήτημα, Ερώτηση έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ