Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
«Απόβαση» για προεκλογική κατανάλωση

Μέχρι και ...απόβαση στην Ψυττάλεια οργανώνει την ερχόμενη βδομάδα ο νομάρχης Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού. Ως γνωστόν, χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης είναι αποθηκευμένοι εκεί με ευθύνη των κυβερνήσεων των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και των δημοτικών και νομαρχιακών αρχών της περιοχής. Κι όμως! Ενας από τους υπεύθυνους για το αδιέξοδο, τώρα εμφανίζεται ...αγωνιστής για την επίλυση του προβλήματος.

Εντάξει, είναι κατανοητές οι προεκλογικές ανάγκες που οδηγούν τον κ. Μίχα σε τέτοιες ...διεκδικητικές εκλάμψεις. Ομως, εδώ και χρόνια είναι γνωστός για τη «δράση» και τα «έργα» του, τόσο από τη θέση του μέλους της διοίκησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όσο και από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στη συνέχεια από αυτή του νομάρχη του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων και στο χτύπημα των εργασιακών κατακτήσεων των εργατών. Υπονόμευσε κάθε αγώνα των εργαζομένων του Πειραιά. Προώθησε την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Γ. Μίχας δεν αναφέρει κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες και του κόμματός του, που ο βιολογικός καθαρισμός κατάντησε «ωρολογιακή βόμβα» για το περιβάλλον, αρκεί. Θυμίζουμε άλλωστε ότι το έργο επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία το ...1999. Επιπλέον, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 128 εκατ. ευρώ, σήμερα έχει φτάσει τα 205 εκατ. ευρώ. Υπέρβαση που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Ποιον κοροϊδεύει;

«Ούτε δεξιά ούτε αριστερά, προχωράμε μπροστά». Αυτό είναι το κύριο μότο του Ν. Χαρδαλιά, δημάρχου Βύρωνα, για να κερδίσει την ψήφο του βυρωνιώτικου λαού. Ο δήμαρχος, που στηρίζεται από τη ΝΔ, ισχυρίζεται ότι έχει ...«υπερβεί» τα κόμματα. Και έχει κι άλλα τέτοια. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν μαζί τη σκληρή δουλιά στο δήμο...

Ποια είναι η σκληρή δουλιά της δημοτικής αρχής; Πάρτε μια γεύση: Καθιέρωσε χαράτσια σε όλες τις υπηρεσίες του πνευματικού κέντρου και του αθλητικού οργανισμού. Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς επί των ημερών της σημερινής διοίκησης έφτασαν μέχρι και τα 60 ευρώ το μήνα. Επιχείρησε να θεσμοθετήσει το νέο φρούτο του χαφιεδισμού, το λεγόμενο «εθελοντή αστυνομικό» της γειτονιάς. Εχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία των τοπικών συμβουλίων πρόληψης παραβατικότητας. Ηταν από τους πρώτους δήμους που καθιέρωσε τη δημοτική αστυνομία.

Αυτό είναι το «μεγάλο έργο που αλλάζει την όψη της πόλης και βελτιώνει την ποιότητα ζωής», όπως προπαγανδίζει η δημοτική αρχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ