Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Δέσμευση προς τους επιχειρηματίες

Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προχτεσινής ομιλίας του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου: Το πρώτο, η δέσμευση προς τους επιχειρηματίες, ότι θα τους ενημερώνει για κάθε έργο που θα γίνεται στην πόλη, ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ...«ασφάλειας» στην πόλη, ενισχύοντας δύο αντιδραστικούς θεσμούς, τη Δημοτική Αστυνομία και τα Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας. Και το δεύτερο, οι διάφορες βαρύγδουπες εκφράσεις περί «αγάπης προς την πόλη» ή ότι θα ...συστήσει τον κάθε κάτοικο της πόλης με την πόλη του, ή ότι το πρόγραμμά του είναι ένας καμβάς στον οποίο θα ...ζωγραφίζει ο κάθε Αθηναίος και ότι θα κάνει μια πόλη που ο κάθε κάτοικος θα είναι ...περήφανος να ζει σε αυτή!

* * *

Τι κάνει δηλαδή ο Νικ. Κακλαμάνης; Από τη μια, δεσμεύεται απέναντι σε αυτούς που πρέπει να δεσμευτεί. Λέει στους επιχειρηματίες ότι θα κάνει την Αθήνα «ανταγωνιστική», ότι θα ενισχύσει την επιχειρηματική δράση, αυξάνοντας τα κέρδη τους. Και υπόσχεται ότι θα ενισχύσει τη Δημοτική Αστυνομία, θα αναβαθμίσει το ρόλο των χαφιέδικων μηχανισμών των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας, δημιουργώντας μια πόλη με ...«τάξη και ασφάλεια», όπου οι εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν σε μια λωρίδα και θα ελέγχονται από ένα ασφυκτικό πλαίσιο θεσμών, το οποίο θα ενισχύσει ακόμη παραπέρα.

Και από την άλλη, επιχειρεί να πείσει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, ότι όλα αυτά γίνονται για να ...αγαπήσουν την πόλη τους! Πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» λέγοντας ότι έτσι θα «αγαπήσουν την πόλη τους». Προσπαθεί να τους ξεγελάσει, να τους πείσει ότι το συμφέρον των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι και δικό τους συμφέρον.

Αλαλη...

Συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ είχαν προχτές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά; «Αντιστεκόμαστε στη συρρίκνωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ που έχουν κάθε λόγο να αγωνιούν για τη δουλιά τους. Η ΠΥΡΚΑΛ έχει αποδείξει ότι και ικανά στελέχη διαθέτει και τεχνογνωσία. Αν στηριχτεί από την πολιτεία και να αναπτυχθεί μπορεί και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν».

* * *

Αλήθεια, πώς ακριβώς συμπαραστέκονται, αν όχι μόνο με τα λόγια; Και τι λένε για τις ιδιωτικοποιήσεις («μετοχοποιήσεις» - «αποκρατικοποιήσεις») άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ; Την κατάτμηση ειδικά του ΟΤΕ σε μύριες θυγατρικές, τη συρρίκνωσή του έργου τους, τη μείωση του προσωπικού, το μπάσιμο μεγαλοεπιχειρηματιών και υπεργολάβων στα πεδία τους; Αλαλα εκεί τα χείλη της...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ