Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ:Τρεις νεκροί, τρεις βαρύτατα τραυματισμένοι και άλλοι τρεις ελαφρύτερα είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης, στη Λάρισα. Το τροχαίο έγινε περίπου στις 9 το βράδυ όταν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνται από και προς Λάρισα, και κάτω από άγνωστες συνθήκες,συγκρούσθηκαν μεταξύ τους.

ΜΗΝΥΣΗ κατά του αστυνομικού, που σύμφωνα με καταγγελίες, έσκισε το Κοράνι, κατέθεσε χτες, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ένας Πακιστανός. Σε αυτή, ζητά να απαγγελθούν κατηγορίες για καθύβριση θρησκείας, εξύβριση αλλά και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επίσης, εναντίον του αστυνομικού, έχουν καταθέσει μήνυση για καθύβριση θρησκείας και σύλλογοι μουσουλμάνων της Αθήνας.

ΟΣΕ: Νέο κρούσμα δολιοφθοράς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στον ΟΣΕ, με την κοπή των ηλεκτροφόρων καλωδίων μεταξύ Οινόης και Θήβας. Ερευνα για το περιστατικό διενεργεί ειδικό κλιμάκιο του ΟΣΕ, ενώ έχει επιληφθεί και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ για τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό της Ομόνοιας, έγινε χτες η αιτία να ακινητοποιηθούν από τις 15.30 το μεσημέρι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Αγνωστος τηλεφώνησε στις 15.27 στην Αμεση Δράση και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε μία ώρα. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, όπου και πάλι ο άγνωστος υποστήριξε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε μία ώρα. Στο σταθμό της Ομόνοιας μετέβησαν πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, οι οποίοι ερεύνησαν το χώρο, αλλά δε διαπιστώθηκε τίποτα.

ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ: Δεν υπάγονται στο Μισθοδικείο - όπως συμβαίνει για τους άλλους δικαστικούς λειτουργούς - οι αναδρομικές διεκδικήσεις για μισθολογικά θέματα και επιδόματα των στρατοδικών, αλλά υπάγονται στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό έκρινε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το Μισθοδικείο με πλειοψηφία 7 - 2 και απέρριψε αιτήσεις δικαστών της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που διεκδικούσαν αναδρομικά διαφορές αποδοχών της τελευταίας πενταετίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ