Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, έστειλε χτες η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο ΧΑΑ όπως, επίσης, την ευθύνη για την επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη, τον περασμένο Μάη. Στην προκήρυξη εκτοξεύονται απειλές κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων, ενώ προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τη δράση του.

Η επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο όχημα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Από την ισχυρότατη έκρηξη τραυματίστηκε μία γυναίκα και σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Οσον αφορά στην επίθεση κατά του υποκαταστήματος της Eurobank στην Αργυρούπολη είχε χρησιμοποιηθεί βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό. Της ισχυρής έκρηξης, που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές, είχε προηγηθεί συνάντηση αστυνομικών με τους δράστες.

ΔΥΟ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ, όπλα και δεκάδες πλαστά έγγραφα, σφραγίδες και ταυτότητες, κατηγορείται πως κατείχε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Αρη, Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Ο 45χρονος πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλα τρία άτομα και σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν συστήσει κύκλωμα πλαστογράφων, που εξαπατούσε τράπεζες, συνάπτοντας δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά.

Παράλληλα, βρέθηκε οπλισμός στα χέρια του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο αντιαρματικά μικρού βεληνεκούς που κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι κι ένα περίστροφο. Στην κατοχή του πρώην αθλητή και των συνεργών του βρέθηκαν δεκάδες πλαστές σφραγίδες υπηρεσιών, πλαστά δελτία ταυτότητας, δικαστικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν για να εξασφαλίζουν την εκταμίευση δανείων. Η δράση του κυκλώματος επικεντρωνόταν κυρίως στην πώληση αυτοκινήτων που αποκτούσαν με τραπεζική χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας τα πλαστά δικαιολογητικά. Ο Μ. Μισούνοφ, είχε συλληφθεί και τον Ιούλη του 2004 από την Ασφάλεια Αττικής στο Π. Φάληρο, μαζί με τρεις συνεργούς του. Τότε είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες, τις οποίες εξέδιδαν αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 30 πλαστές πιστωτικές κάρτες, ναρκωτικά και 10.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ