Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΡΙΖΑΪ: Περίπου 9 μήνες μετά την απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, συνελήφθη χτες το πρωί, ο καταζητούμενος Αλκέτ Ριζάι, στο Ανω Σούλι Μαραθώνα. Αστυνομικοί που είχαν φτάσει στα ίχνη του μετά από παρακολούθηση μηνών, περικύκλωσαν το σπίτι που μόλις είχε νοικιάσει, νωρίς το πρωί και κατάφεραν να τον συλλάβουν. Εκτός από τον Ριζάι, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, συνέλαβαν μία γυναίκα - η οποία θεωρείται ότι ήταν αυτή που οργάνωσε και έφερε εις πέρας τις δύο αποδράσεις - αλλά και ένα φιλικό τους ζευγάρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δραπέτης, δεν προέβαλε αντίσταση. Στην κατοχή του είχε δύο αυτόματα όπλα, δύο πιστόλια τύπου «Scorpion» και «Zastava», χειροβομβίδες και αρκετές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Τα όπλα, όπως και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, πήρε από την 32η τακτική ανακρίτρια η 22χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου και κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξη από κοινού. Η κοπέλα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Οπως αναφέρει ο δικηγόρος της, τα δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι στο Χαλάνδρι, ήταν πάνω σε κηροπήγιο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακάλυψη του κρησφύγετου στο Χαλάνδρι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τα τρία έχουν προφυλακιστεί, ενώ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μια 20χρονη. Λίγο αργότερα εκδόθηκαν εντάλματα για τους άλλους έξι, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμη πέντε άτομα, για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ