Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σε βάρος μελών του ΔΣ της «Citibank», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σ. Ορνεράκης. Η δίωξη, που στρέφεται κατά των Ελλήνων που μετέχουν στο Συμβούλιο της τράπεζας, ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε o εισαγγελέας με αφορμή μήνυση 300 επενδυτών, το 2009. Σύμφωνα με τους επενδυτές, έχασαν κεφάλαια που εμπιστεύθηκαν στην τράπεζα, καθώς η «Citibank» χωρίς να το ξέρουν, τα επένδυε σε τοξικά προϊόντα (Lehman Brothers).

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ βρέθηκε προχθές τα ξημερώματα μέσα στο αυτοκίνητό του, γνωστός νευροχειρουργός, σε ερημική τοποθεσία στο Ντράφι. Ο γιατρός άφησε την τελευταία του πνοή με ένα βρόχο που σχημάτισε δένοντας τη γραβάτα του στη χειρολαβή που βρισκόταν στην οροφή του αυτοκινήτου του. Ο αυτόχειρας υπήρξε ένας από τους γιατρούς που είχαν αναλάβει τη χειρουργική επέμβαση του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της κόρης του Μιλτιάδη Εβερτ, Αλεξίας, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε υποβληθεί σε επέμβαση εγκεφαλικής κύστης, με αποτέλεσμα να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση, ύστερα από νομικές ενέργειες της Αλεξίας Εβερτ, έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη. Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο πταισματοδίκη που διερευνά την υπόθεση.

ΝΕΚΡΟΣ μέσα στο σπίτι του στα Καμίνια, με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό, βρέθηκε χτες το πρωί 18χρονος. Το πτώμα ανακάλυψαν οι γονείς του όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Τα πρόστιμα που επιβάλλονται για αυθαίρετα κτίσματα σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις με σχετική διάταξη του νόμου 2145/1993 είναι στα πλαίσια του Συντάγματος. Αυτό έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και με την υπ' αριθμό 4252/2009 απόφασή του αναίρεσε προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας που δικαίωνε ιδιοκτήτη αυθαίρετου.

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: Mε δύο αποφάσεις που υπέγραψε προχτές η υπουργός Περιβάλλοντος κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση οι τελευταίες 43 περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για τις περιοχές: Δήμοι Καλάμου, Ωρωπίων, Βιλίων, Ερυθρών, Μεγάρων, Πόρου, Σπετσών και Υδρας, Κοινότητες Βαρνάβα, Γραμματικού, Καπανδριτίου, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Συκάμινου, Οινόης, Αγκιστρίου και Αντικυθήρων, τα Τοπικά Διαμερίσματα Αίγινας, Βαθέος, Κυψέλης και Περδίκας του Δήμου της Αίγινας, Αρωνιάδων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδιού, Λογοθετιανών, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσιών και Φριλιγκιάνικων του Δήμου Κυθήρων, Κουνουπίτσης, Κυψέλης, Λουτροπόλεως και Μεγαλοχωρίου του Δήμου Μεθάνων, Ανω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά και Τακτικουπόλεως του Δήμου Τροιζήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ