Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΙ εντοπίστηκαν χτες το πρωί και οι τρεις αγνοούμενοι ψαράδες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στον Αργολικό Κόλπο. Είχε προηγηθεί ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους σε θάλασσα και στεριά. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι ψαράδες εντοπίστηκε αναποδογυρισμένη, το βράδυ της Κυριακής, χωρίς κανένα ίχνος των τριών ανδρών. Ερευνες στη θάλασσα πραγματοποίησαν σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος. Παράλληλα, ομάδες διάσωσης ερεύνησαν τη στεριά.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ: Ενας οδηγός βυτιοφόρου έχασε χτες τη ζωή του στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Ν. Περάμου. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο ρεύμα προς Κόρινθο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του οχήματος μετά από πτώση γερανού στην Εθνική. Ο άτυχος άνδρας είδε τον γερανό, που ήταν τοποθετημένος στον παράδρομο όπου εκτελούνται έργα να βρίσκεται στο οδόστρωμα και στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, προσέκρουσε σε προπορευόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατέληξε στη βάση πινακίδας της Εθνικής. Η τελευταία, λόγω της σφοδρότητας της πρόσκρουσης, έπεσε πάνω στο βαρύ όχημα. Τον οδηγό του βυτιοφόρου, ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με έξι οχήματα, ενώ το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, μέχρι αργά το απόγευμα παρέμενε κλειστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ: Την εφαρμογή του νόμου για την παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο, καθώς και την επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες ζητά με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Ο υπουργός ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών, αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν το νόμο κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Τέλος, στην παραγγελία του ο υπουργός κάνει λόγο για αδιαφορία ή και ενδεχομένως ένοχη παράλειψη των αρμόδιων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κρατικής διοίκησης (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ