Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ κατηγορουμένων και συνηγόρων, εξετάστηκαν χτες τελικά, στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ο τότε αστυνομικός της «Αντιτρομοκρατικής» Α. Κανελλόπουλος, που πήρε μέρος στην έρευνα για την έκρηξη κοντά στο σπίτι του Γ. Βουλγαράκη, και ο αστυνομικός Γ. Ανανίας του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που ερευνούσε το χώρο με τον εκπαιδευμένο σκύλο πριν βγει από το σπίτι του ο πρώην υπουργός. Από τη διαδικασία αναδείχτηκε ότι «δεν βρέθηκαν υπολείμματα ωρολογιακού μηχανισμού, βρέθηκε τηλεκατευθυνόμενος μηχανισμός». Ο αστυνομικός του Τμήματος Εξουδετέρωσης είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ότι «πριν φτάσω έγινε η έκρηξη, εγώ θα πέρναγα από κει και θα τον έβρισκα το μηχανισμό, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η έκρηξη έγινε για να μη βρω το μηχανισμό, δεν ήθελαν να με σκοτώσουν, αυτό βίωσα εγώ, πήγαινα πάνω στη βόμβα, μπορούσαν να το κάνουν». Οι κατηγορούμενοι Π. Ρούπα και ο Ν. Μαζιώτης επισήμαναν ότι «στο βούλευμα ο εισαγγελέας εσκεμμένα έχει μιλήσει για ωρολογιακό μηχανισμό, είναι ψέματα».

Κατέθεσε, επίσης, ο Γ. Μαυροειδάκος, εσωτερικός τότε φύλακας του χρηματιστηρίου, όταν έγινε η έκρηξη του σταθμευμένου - παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα 40 λεπτά πριν. Ο μάρτυρας είπε ότι «η Αστυνομία είχε πει να εκκενωθεί το κτίριο από υπαλλήλους. Με εντολή της Διοίκησης μείναμε μέσα, εγώ και δύο άλλοι συνάδερφοι και έβγαλα την καθαρίστρια που βρισκόταν στο κτίριο». Οταν ρωτήθηκε από δικαστήριο και συνηγόρους, γιατί υπήρξε τέτοια εντολή από τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου, αναφέρθηκε σε «κανόνες ασφαλείας του χρηματιστηρίου και στον κανονισμό που υπήρχε τότε, γιατί έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα». «Τώρα έχει αλλάξει ο κανονισμός», είπε ο μάρτυρας.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν μετά την απολογία τους και οι 7 κατηγορούμενοι (5 γυναίκες υπάλληλοι και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών) που εμπλέκονται στην απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ