Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ έχασε την ζωή του πασχίζοντας να εισέλθει στην ΕΕ από τον Εβρο ποταμό. Το πτώμα εντοπίστηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, στην όχθη του ποταμού. Νέος άντρας ηλικίας 25 - 30 ετών περίπου, αφρικανικής καταγωγής, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών άσκησε ο εισαγγελέας στον 70χρονο που μπήκε προχτές οπλισμένος στην ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή ενώ μέχρι στιγμής όπως έγινε γνωστό, δεν είχε δικηγόρο.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 23 Μάη, υπό τις διαμαρτυρίες του ακροατηρίου, πήρε η δίκη των τριών φασιστοειδών που παραπέμπονται σε δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών Αφγανών στον Αγ. Παντελεήμονα, στις 18 Σεπτέμβρη 2011. Αυτή τη φορά λόγους υγείας για να μην έρθει και να ζητηθεί από τους συνηγόρους αναβολή, επικαλέστηκε ο Ι. Λουκιανός. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12/12/2011 η κατηγορούμενη Θ. Σκορδέλη διά της συνηγόρου της παρουσίασε ψυχιατρική βεβαίωση πως πάσχει από κατάθλιψη και δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο και ζητήθηκε αναβολή. Βέβαια, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, λίγες μέρες μετά, βρίσκονταν προς συμπαράσταση, στη δίκη των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25 Μάρτη του 2010. Και χτες στην αίθουσα του δικαστηρίου δε βρίσκονταν ούτε η Θ. Σκορδέλη, ούτε ο Γ. Μαρκουλάκης.

ΟΧΙ είπε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο Κέντρο Προστασίας Αγριας Πανίδας «Ανιμα» στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως διπλά παράνομο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ