Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΣΩΠΟ: Το δικαστήριο της Θήβας που εκδικάζει την ποινική υπόθεση της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο της περιοχής Ασωπού, και αφού εξέτασε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας και πολιτικής αγωγής που είχε προτείνει ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, αποφάσισε χτες ότι: Πρέπει να καλέσει επισήμως στο δικαστήριο, για ενημέρωση στα θέματα υγείας την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λινού, που έκανε την επιδημιολογική μελέτη στα Οινόφυτα, και για τα θέματα ρύπανσης των εδαφών την καθηγήτρια Γεωλογίας του Παν. Αθηνών κ. Οικονόμου. Επίσης να κληθούν οι συγκεκριμένοι ελεγκτές περιβάλλοντος που έλεγξαν τα συγκεκριμένα εργοστάσια τότε, αλλά και οι νυν δήμαρχοι Ωρωπού και Τανάγρας. Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 31 Οκτώβρη.

ΝΕΦΟΣ: Την επανεμφάνισή της έκανε χτες η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να εκδώσει τις συνήθεις συστάσεις, που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Σύμφωνα με έκτακτες ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, ο ρύπος του όζοντος από τις 2 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα σημείωνε υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης κοινού (180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα), φτάνοντας στο σταθμό των Θρακομακεδόνων στα 205 μικρογραμμάρια.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους των Δωδεκανήσων ισχυρός σεισμός, έντασης 5,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, που σημειώθηκε στις 4 παρά τέταρτο το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας. Ο σεισμός είχε διάρκεια 37 δευτερόλεπτα, εστιακό βάθος 30 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ρόδο, Κω, Καστελόριζο και Σύμη, ενώ 10 λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους (χρηματική εγγύηση 120.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του). Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ