Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Για προσπάθεια αναβάθμισης των συνθηκών κράτησης και «εξανθρωπισμό του περιβάλλοντος χώρου» στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού κάνει λόγο η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας που έγραφε ότι στις φυλακές Κορυδαλλού κατασκευάστηκαν ...SPA και πισίνα με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ΟΔΥΕ αντικρούει αυτούς τους ισχυρισμούς και μιλάει για σωρεία ανακριβειών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στο «νεκρό» προαύλιο χώρο (πρώην σκουπιδότοπο), οι ίδιοι κρατούμενοι - εργαζόμενοι, με λίγα χρήματα που κατέβαλε η ΟΔΥΕ για τα υλικά, κατασκεύασαν μια μικρογραφία χωριάτικης αυλής, με διάφορα ζώα και πτηνά της ελληνικής πανίδας.

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε τη φυλακή-κάτεργο, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον κρατούμενο ως συνάνθρωπο και όχι ως υπόδικο», αναφέρει η ΟΔΥΕ. Τέλος, στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στόχος τους είναι ο χώρος αυτός, και εφόσον εγκριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, να χρησιμοποιηθεί ως επισκεπτήριο και να συναντώνται οι κρατούμενοι με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε ΕΔΕ για τον τρόπο που κατασκευάστηκαν τα εν λόγω έργα.

ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση 15χρονη, η οποία παραθέριζε με την μητέρα της στην Πάρο. Το κορίτσι βρέθηκε αναίσθητο και σοβαρά τραυματισμένο σε παραλία του νησιού και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή το βράδυ, έκανε μπάνιο στην περιοχή «Χρυσή Ακτή» και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και την εντόπισε πίσω από βράχια, αναίσθητη και σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι και το πρόσωπο. Διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι το 15χρονο κορίτσι φέρει χτύπημα στην κοιλιά, έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα. Το κορίτσι θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί τυχόν σεξουαλική κακοποίησή της.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Το «πράσινο φως» άναψε προσωρινά χτες το Συμβούλιο της Επικρατείας για να συνεχιστούν οι εργασίες εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και να υλοποιηθούν οι «χρυσές μπίζνες» της Κασσάνδρας. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχής που ζητούσαν να ανασταλούν τρεις αποφάσεις της Διοίκησης, με τις οποίες δινόταν η άδεια στην εταιρεία καναδικών συμφερόντων «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» να επαναλειτουργήσει τα μεταλλεία. Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, για τη λειτουργία των μεταλλείων θα παραχωρηθεί στην εκμεταλλεύτρια εταιρεία συνολική έκταση 264.000 στρεμμάτων, ενώ ήδη έχει παραχωρηθεί δασική έκταση 4.099 στρεμμάτων. Σύμφωνα δε με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρόκειται να αποψιλωθούν 3.238 στρέμματα από την ευρύτερη περιοχή των 740.000 στρεμμάτων δάσους.

ΣΩΟΙ περισυνελέγησαν χτες από πλωτό σκάφος του Λιμενικού οι έξι επιβαίνοντες ιστιοφόρου, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά, που προσάραξε προχτές αργά το βράδυ σε βραχονησίδα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης. Οι επιβαίνοντες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το σκάφος πριν αυτό βυθιστεί.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα «Super Puma», για την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Τελικά, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ