Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ Αν και οι δήμοι Ραφήνας και Σπάτων - Αρτέμιδας έχουν αντιρρήσεις για τη συνέχιση των έργων εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στα Μεσόγεια Αττικής, ουσιαστικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) άναψε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των εργασιών, καθώς το Ε' Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επικύρωση των οριογραμμών σε ρέμα της Ραφήνας που σχετίζονταν με τα εν λόγω έργα. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 το ίδιο σχέδιο Διατάγματος είχε κριθεί μη νόμιμο, γιατί δεν υπήρχε γνωμοδότηση του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό της οριογραμμής του ρέματος της Ραφήνας στο σύνολό του ή σε τμήμα του.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Αγνωστο παραμένει για το αν τελικά ο πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος θα απολογηθεί ή όχι την προσεχή Δευτέρα. Το δικαστήριο δεν ξεκαθάρισε ποιος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, 29 Ιούλη, ο Α. Τσοχατζόπουλος ή άλλος κατηγορούμενος. Πάντως, κατά τη χτεσινή διαδικασία υπήρξε ένταση, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το γραπτό αίτημα του πρώην υπουργού για να απολογηθεί στις 26 Αυγούστου και αφού υπάρξει διακοπή της δίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να μη διακόψει για το καλοκαίρι, προτού ολοκληρωθούν οι απολογίες και των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Οριστικά στο κτίριο των παλαιών καπναποθηκών ΚΕΡΑΝΗΣ θα μετεγκατασταθούν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά, καθώς ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ