Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ στο σύστημα προαγωγών και μοριοδότησης του προσωπικού της Πυροσβεστικής από τον Οκτώβρη προανήγγειλε χτες, από τα Χανιά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη νέα δομή λειτουργίας των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΙΩΤΗ: Ενα διαμέρισμα, στο οποίο η ΕΛ.ΑΣ. λέει πως «ίσως» βρισκόταν ο οπλισμός του Νίκου Μαζιώτη ή από το οποίο είχε περάσει ο ίδιος και η ομάδα του, παρακολουθούσαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής για περίπου 15 μέρες. Η επιχείρηση, που ανακοινώθηκε χτες, έγινε λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη και στο διαμέρισμα των Πατησίων δεν βρέθηκε τίποτα. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο ενοικιαστής του είχε φύγει από αυτό «νύχτα», πριν έξι μήνες, αφήνοντας μάλιστα και πολλά απλήρωτα ενοίκια.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ καυσίμων εντοπίστηκε από την Αστυνομία και για τη συμμετοχή τους σε αυτό συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 42 ετών, ενώ αναζητούνται μία ιδιοκτήτρια και ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων, με την έδρα της να βρίσκεται στην Αλβανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα φέρεται να εξήγαγε μικρότερη ποσότητα αδασμολόγητου υγρού καυσίμου προς την Αλβανία και το υπόλοιπο φορτίο το πουλούσε παράνομα στην εσωτερική αγορά. Αστυνομικοί εντόπισαν τον 59χρονο να φορτώνει ένα βυτιοφόρο με καύσιμα σε εγκαταστάσεις εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Μετά πήγε σε μάντρα που, όπως αποδείχθηκε, του είχε παραχωρήσει ο 42χρονος και εκεί άλλαξε το γεμάτο βυτίο με άλλο που διέθετε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, με ποσότητες καυσίμου και νερό.

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου, απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθησαν δύο άνδρες, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο «Καλάσνικοφ», τέσσερα πιστόλια και πλήθος σφαιρών. Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε προχτές το μεσημέρι στο Μαρκόπουλο μετά από καταγγελία πως το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου οι έξι κατηγορούμενοι απείλησαν και ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, μία 24χρονη, τραυμάτισαν με μεταλλικό αντικείμενο τον 22χρονο σύζυγό της και προσπάθησαν να πάρουν τα δύο παιδιά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 150 κιλά χασίς είχαν διακινήσει το τελευταίο οκτάμηνο σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ζακύνθου δύο σπείρες, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ