Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Το τιμολόγιο των ηττημένων

Το επικείμενο ημερολογιακώς έτος 2009 δείχνει ήδη τα δόντια του. Φτώχεια και προβοκάτορες έχουν ήδη προ πολλού στοχοποιήσει κάθε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια των εχθρών της εργατικής τάξης.

Τη δεύτερη μόλις μέρα των δραματικών γεγονότων αυτού του μήνα, στις 8 του Δεκέμβρη, αγγλικές εφημερίδες έκαναν λόγο για «πιθανότητα εμφάνισης νέων τρομοκρατικών οργανώσεων (!) στην Ελλάδα, συνέχεια ίσως της Επαναστατικής Πάλης (!)...» Δυο εβδομάδες μετά, το... όνειρο των Αγγλων έγινε πραγματικότητα. Να το καλάσνικοφ, να και κάτι σαν οργάνωση με τίτλο «Λαϊκή Πάλη» να ξεφυτρώνουν μαζί με αγριόχορτα από το πολυβολείο του εμφυλίου διατηρημένο μνημείο στην Πανεπιστημιούπολη. Η Πυθία, στον αιώνα μας δεν έχει ελληνικό διαβατήριο κι ίσως σνιφάρει κόκα στη Λόντρα ή στη Βιρτζίνια όταν μιλάει για εξεγέρσεις και τρομοκρατικές οργανώσεις σε ελεγχόμενες δημοκρατίες δυτικού τύπου.

Σύντροφοι, ακόμα και σαν έτοιμοι από καιρό, ακόμα και σε συνεχή εγρήγορση για περιφρούρηση της δράσης μας, ας έχουμε κατά νου κι άλλα μεγάλα σχέδια και γεγονότα, ίδια κι απαράλλαχτα, όσο και εκσυγχρονισμένα. Γκλάντιο, κόκκινες προβιές, βόμβες σε σταθμούς σαν την Μπολόνια από αδίστακτους φασίστες «φωτίζουν» ήδη τον 21ο αιώνα μια δεκαετία σχεδόν. Αλλα ονόματα, άλλες πρακτικές, ίδια συμφέροντα, ίδιοι οι προβοκάτορες.

Προπάντων όμως ίδιος ο στόχος: Το λαϊκό κίνημα πρέπει να χτυπηθεί καίρια και παραλυτικά. Γιατί αντέχει ακόμα και εκφράζεται σταθερά κι αμετακίνητα από κόμματα όπως το ΚΚΕ και μέτωπα όπως το ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια να ηττηθεί ιδεολογικοπολιτικά όπως διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ αποτυγχάνει κάθε μέρα. Γιατί δεν κόπηκε, δεν εξοφλήθηκε, δεν έγινε καν αποδεκτό στο λεξιλόγιό τους αυτό το φριχτό, αποδομητικό της εργατικής ταξικής συνείδησης τιμολόγιο: «Η γενιά των 700 ευρώ». Υστερα «η γενιά των 400 ευρώ»...

Ολοι οι ευρωλάγνοι, τα παρακολουθήματα της ευρωπαϊκής αστικής τάξης προσχώρησαν στη φιλοσοφία του ευρωσυντάγματος. Που κατάργησε την πολιτική έννοια λαός από ιστορικό υποκείμενο κι άρχισε να φτιάχνει φυλλάδια, παραρτήματα προπαγάνδας ενός κοινωνικού εμφυλίου, υποστηρίζοντας την «κοινωνία των πολιτών», τις γενιές κομμένες σε «ομάδες πολιτών», με βάση το τιμολόγιο των εργοδοτών απέναντι σε απασχολήσιμους. Ετσι σχεδίασαν να φτάσουν και στην «αταξική» νεολαία που εξεγείρεται με ηλικιακό κίνητρο. Ετσι στήνουν και «βουλή πολιτών» απότοκο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ηδη στρώνεται χαλί στην ενίσχυση κάθε λογής λουμπενοποιημένης μάζας και χειραγώγηση εξαθλιωμένων μεταναστών απ' τη μια. Από την άλλη, η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων με καλάσνικοφ, μολότοφ και βιτριόλια έχει μια βόμβα κρότου - λάμψης, τη σύγχυση. Ετσι ώστε ο ήρωας να μην είναι αυτός που δίνει τη ζωή του, τη θυσιάζει για τους άλλους αλλά επιλεγμένα θύματα που φορτίζουν συναισθηματικά όλη την κοινωνία, τόσο ώστε να εξατομικεύει τον τρόμο της, να αποσύρεται στο καταφύγιο του ιδιωτικού χώρου και εν τέλει ως οργανωμένη δύναμη τάξης να ηττάται.

Το κομμένο απ' το Μάαστριχτ κιόλας και σφραγισμένο με την 11/9 τιμολόγιο των ηττημένων, πρέπει το 2009 ν' ακυρωθεί. Επιστρέφεται στους εκδότες. Καλή αγωνιστική χρονιά!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ