Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Η «φάρμα» και η... προπόνηση

Η εξαπάτηση των αγροτών που αποκαλύπτουν εδώ και πολύ καιρό, πριν από τις κινητοποιήσεις και τις «ειρηνοποιές» παρεμβάσεις Λαλιώτη, το ΚΚΕ και οι αγροτοσυνδικαλιστές του, πνίγηκε στα 17νοεμβρίτικα απόνερα.

Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ καλοκαιριάτικα που βαραίνει τη ζωή και τις τσέπες των εργαζομένων και των μικροβιοτεχνών σάπισε στις «σωτήριες» προσδοκίες μικροκομματικών οφελών από την «κατά το πρόγραμμα» (;) εξάρθρωση των τρομοκρατικών οικογενειών της ελληνικής επαρχίας.

Τα αδειασμένα από παιδιά σχολεία. Η κρατική ανύπαρκτη μέριμνα για τους μπουρινοπαθείς του θέρους. Η τραγελαφική πολιτική προστασία που καλεί τους πολίτες της χώρας να... μείνουν στα σπίτια τους ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων. Ολα τα ζωτικά μεγάλα προβλήματα, μαζί με τις διεθνείς σφαγές που... τρέχουν με ρυθμό αντίστοιχο της κατρακύλας των χρηματιστηρίων, λιώνουν μπροστά στην πύρινη ανάσα των εκφασισμένων τηλεοπτικών δράκων που πανηγυρίζουν άγνωστο για λογαριασμό ποιων πραγματικών θυμάτων, όλων ημών των τηλεοπτικών θηραμάτων του προολυμπιακού τουρνουά τρόμου.

Σύντροφοι ησυχάστε. Καθίστε σπίτια σας. Οποιος κινείται συγγενεύει με τρομοκράτες. Οποιος στα νιάτα του αφισοκόλλησε κόκκινη πρόσκληση σε λαϊκή γιορτή ή ξεσηκωμό ίσως εξελιχθεί σε Γιωτόπουλο, Ξηρό και ιθαγενή Σερίφη. Αν θέλετε τεστ αγωνιστικό και αντοχής στις απάνθρωπες συνθήκες έρχεται σύντομα η «φάρμα» στο Μεγάλο Κανάλι. Ερχεται κι ο Τζαννετάκος στην υπερνομαρχία. Ο αριστερός που ανοίχτηκε δεξιά κι η βάρκα έγειρε. Για μια κοινωνία εξουσιοδοτημένων τηλεθεατών ζούμε κι ονειρευόμαστε. Μην αντιστέκεστε. Κυρίως μη θυμάστε. Η αλήθεια είναι υπόθεση των Αρχών. Μόνο αυτές ξέρουν πού αρχίζει και πού τελειώνει το ατομικό δικαίωμα του καθενός.

Η μεγάλη Ελλάδα δικαιούται δυο κόμματα ίδια. Και πολύ της πέφτει. Μια οικογενειακή ελληνορθόδοξη τρομοκρατία. Μία ξανθιά με γνώσεις που δεν είναι χαζή και βαστάει 45άρι και μια συμπαθή επαγγελματική τάξη παραθυροσχολιαστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα κατά τας κυβερνώσας αρχάς. Μια σοβαρή πηγή μου σύντροφοι, μου αποκάλυψε πως οι ειδικοί Αγγλοι και Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι συνέστησαν στην κυβέρνηση να εξαρθρώσει καλοκαιριάτικα τη 17Ν.

Ξέρετε γιατί; Κατ' αρχήν γιατί κανείς Ελληνας τρομοκράτης δε χαλαλίζει τις διακοπές του για να το σκάσει. Και δεύτερον γιατί είναι οι ειδικοί πεπεισμένοι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών των εξαρτημένων από κλιματιστικά και κότερα, το καλοκαίρι βαριέται να σκεφτεί και ενδεχομένως θα πιστέψει στο Λοβέρδο και τον Καψή.

Αλλωστε για να πατήσεις κριτικές πεπονόφλουδες πρέπει να υπάρχουν πολλά φαγωμένα πεπόνια. Ελεος. Μόνο την... ταξική ανάλυση της 17Ν σε φτωχούς και πλουσίους να διαβάσει κανείς, ξέρει ποιος έγραψε το...story. Κι είναι και κακογραμμένο. Σαν προπόνηση για τη φάρμα των σύγχρονων πολιτικών ζώων...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ