Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Την καημένη...

Μαζεύτηκαν, όπως πάντα, οι ταξικοί επικυρίαρχοι, με την αλαζονεία και τον αέρα του οριστικού νικητή γύρω από τα πολυτελή τραπέζια των Βρυξελλών και αυτή τη φορά στη Σύνοδο Κορυφής ομολογούν ότι πρόκειται για Μείζον Πολεμικό Συμβούλιο.

Η προπαγάνδα οργιάζει. Κινδυνεύει η ΕΕ. Περνάει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Διαλύεται. Διακυβεύεται το «ευρωσύνταγμα». Ο εχθρός επί θύραις... Ο εχθρός επί θύραις... Πέφτει το κάστρο που οικοδομήθηκε με τόσες ...θυσίες. Του εχθρού βεβαίως βεβαίως.

Αυτές οι σχεδόν αυτιστικές επαναλήψεις, σύντροφοι, είναι το απαύγασμα της φριχτής προπαγάνδας των ημερών. Είναι η τρομοκρατική εκστρατεία που εγκαινιάζεται επισήμως στην ΕΕ εναντίον των λαών της Ευρώπης αλλά και του καθενός και της καθεμιάς από μας. Είναι η απάντηση στα πρώτα δείγματα και δήγματα, τις δαγκωνιές, δηλαδή, που τα «όχι» των Γάλλων και των Ολλανδών κατάφεραν στο θηρίο της μονεταριστικής δικτατορίας που ανδρώθηκε εδώ και μισό αιώνα και καταβροχθίζει: Εργασιακές σχέσεις. Κοινωνικές κατακτήσεις. Ανθρώπινα δικαιώματα. Πολιτικές ελευθερίες. Τους ίδιους τους τάφους που θεμελίωσαν τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εξήντα χρόνια πίσω με βούλα κόκκινη ως αίμα και ιδεολογία.

Σατανική, στη σύλληψή της, προπαγάνδα. Να συγκεντρωθούν οι ...αρχηγοί και να κόπτονται για μια ενότητα συμφερόντων λες και ζούμε σε αταξική κοινωνία. Να απειλούν με περικοπές κονδυλίων, φτώχεια και πλήρη υποδούλωση την εργατική τάξη, την πλειονότητα δηλαδή των κατοίκων της ΕΕ, επειδή τ' αφεντικά τσακώνονται στη μοιρασιά των ληστρικών κερδών με τα οποία εξασφαλίζουν τη διακυβέρνησή μας. Το σκεπτικό είναι να τη λυπηθούμε αυτή τη σύγχρονη δικτατορία, αυτό το εκτρωματικό τέταρτο ευρωράιχ, αυτή την προσπάθεια να επιζήσουν οι νεοαποικιοκρατίες που οικοδομούνται πάνω στα «τζάκια» των ολλανδικών και βρετανικών «εταιριών ανατολικών Ινδιών», κλπ.

Προβάλλεται ο λύκος στις Βρυξέλλες. Για να φοβηθούμε τα πρόβατα, οι λαοί, τώρα που το βέλασμά μας αρχίζει ν' ακούγεται σα βρυχηθμός λιονταριού που ξυπνάει. Πετιούνται στα μούτρα μας φοβερά πράγματα αυτές τις μέρες, σύντροφοι. Προαγγέλλεται φριχτή βία. Γιατί τι άλλο σημαίνει ότι θα μας δώσουν παράταση ένα χρόνο ώστε να στηθεί ο διαρθρωτικός κι εξωφρενικά προπαγανδιστικός ιστός της αράχνης που επιμένει ότι παρά τα ήδη δεδομένα «όχι» διαφορετικών λαών και κοινωνιών έστω, αλλά και τα διαφαινόμενα νέα «όχι» με έντονο ταξικό χαρακτήρα εντός-εκτός των 25, «θα ζήσουμε όλοι μαζί, δούλοι κι αφεντικά, μ' αυτόν τον καταστατικό χάρτη». Η διαδικασία προχωράει και η τιμωρία για τους αντιστεκόμενους έχει έναν επιπλέον χρόνο να προετοιμαστεί.

Θα γυρίσει κι ο πρωθυπουργός και θα νομοθετεί εξάρθρωση Ταμείων, συντάξεις στα 68-70, περικοπές μεροκάματων και μισθών, ενίσχυση των δουλεμπορικών γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, ενίσχυση της ιδιωτικής Ανώτατης Παιδείας υποταγμένης στη δικτατορία της αγοράς. Θα φωνάζει το ΠΑΣΟΚ πως αν είχαμε υπηρετήσει τ' αφεντικά καλύτερα και νωρίτερα θα είχαμε γίνει τουλάχιστον επιστάτες των υπό υποδούλωση νεοεισαχθέντων κρατών. Θα κλαίει ο Συνασπισμός που χάνουμε τη μικροαστική χρηματοδοτημένη υποκρισία μας ότι είμαστε μεν ευρώδουλοι αλλά με τη βούλησή μας και τη βολή μας προκειμένου να επιβιώσουμε.

Αντίσταση. Ανυπακοή. Απειθαρχία. Να μην τη λυπηθούμε την ΕΕ που ξεφτίζει σαν θεατρίνα με σπασμένα ψιμύθια. Η νέα τάξη είναι ολόιδια η παλιά. Το κεφάλαιο που τρώει την εργασία, εισπράττει την υπεραξία και τάζει μεγαλοπρεπή κηδεία των λαϊκών δικαιωμάτων υπό τους ήχους της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν και το τραγούδι της χαράς... Την καημένη τη φάγαμε, την τρώμε, θα τη φάμε με χαρά.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ