Κυριακή 9 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Υποκλοπές Θεσμών και Διαφάνειας...

Η θεσμική κατοχύρωση των συμφερόντων της αστικής τάξης στην εποχή της Νέας Τάξης και σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης βίαιης κινητικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, έχει μετατραπεί σε τσιμεντοποίηση των συμφερόντων μιας ποικιλοτρόπως ιμπεριαλιστικής στυγνής ολιγαρχίας.

Επιτροπές κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανεξάρτητες (από τι άραγε; αναρωτιέμαι φωναχτά εδώ και πάρα πολλά χρόνια) αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντικά πολιτικοφανή κινήματα, ομαδοποιήσεις ιδεοληψιών σε οργανώσεις κλπ.

Μ' αυτές τις μορφές, η κυρίαρχη τάξη πότε εξωραΐζει την ιδεολογία της κι άλλοτε αναζητεί άλλοθι που τα πουλάει σε ακριβή συσκευασία στην πολιτική της πελατεία, παρακάμπτοντας τις λειτουργίες ακόμη κι αυτής της αστικής δημοκρατίας που εκφυλίζεται εν χορδαίς και οργάνω πατώντας επί πτωμάτων και δικαιωμάτων πολιτών παγιδευμένων στους μύθους της.

Η πρόσφατη υπόθεση των υποκλοπών και οι «ανακρίσεις» των δήθεν «πρωταγωνιστών» σ' αυτό το έτσι κι αλλιώς απειλητικό και μακρόβιο τεχνολογικό και καλά οργανωμένο διεθνώς παρακράτος, μπορεί να τροφοδότησε την τρέχουσα ειδησεογραφία παράλληλα με άλλα ζωτικά για το λαό ζητήματα (κάποιες στιγμές μάλιστα ίσως και να τα επισκίασε) αλλά επιμόλυνε επικίνδυνα το κοινοβουλευτικό παιχνίδι σα σημαδεμένη τράπουλα της πράσινης τσόχας.

Η υβριδιακή ΑΔΑΕ πενιχρών μέσων και ευάριθμων στελεχών. Οι δυο γιγάντιες χταποδόμορφες πολυεθνικές «Ερικσον» και «Βόνταφον» και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξετάστηκαν υπό προϋποθέσεις και συνθήκες που προσομοίαζαν με τις αποφάσεις των ανέκδοτων με δικαστή τον... Χότζα.

Χωρίς να είναι προανακριτική ή εξεταστική Επιτροπή (Διαρκής) Θεσμών και Διαφάνειας, φάνηκε και στάθηκε να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο των συμφερόντων δύο πολυεθνικών που απομυζούν τον ελληνικό λαό, από την κινητή τηλεφωνία ως την άμυνα, όχι για το πολιτικό έγκλημα των υποκλοπών των επικοινωνιών διαφόρων πολιτών και μελών της κυβέρνησης, αλλά για μια «παρανομία» επιπέδου κλοπής και αλλαγής των τιμών σ' ένα σούπερ μάρκετ.

Οι βουλευτές μετατραπήκαμε (μ' όλη την καταγγελτική αντίσταση του ΚΚΕ) σε ερασιτέχνες λογιστές, ειδικούς υπολογιστών, συνηγόρους ορατών τε αοράτων διαβόλων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ικανότητα του άγνωστου Χ να υποκλέπτει όποτε και όπως θέλει, μέσα από ιδιωτικές εταιρίες, κάθε έννοια κράτους, κυριαρχίας και προπάντων της πολιτικής βούλησης προστασίας των πολιτών μιας όποιας χώρας αυτομάτως μετατρεπόμενης σε... μπανανία.

Ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά, δε βρέθηκε η ελληνική δημοκρατία έτσι ως έχει, τόσο φανερά αδύναμη, σχεδόν υποτελής και λοιδορούμενη απέναντι στα κράτη εν κράτει, τις πολυεθνικές, στις οποίες έχει παραδώσει την ουσία της πολιτικής εξουσίας και αυτά καθαυτά τα όπλα (τεχνογνωσία -χρήμα - πολίτες με άποψη κρίση και ψήφο!) άσκησής της.

Το δικομματικό παίγνιο με σημαδεμένα τα ζάρια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παίχτηκε στη λέσχη όπου όλοι γνώριζαν πως τουλάχιστον μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 στις ΗΠΑ και μετά την Ολυμπιάδα του 2004 στην Ελλάδα τα κοράκια - εταιρίες σε αγαστή συνεργασία με ιδιοτελείς και παρακρατικούς μηχανισμούς χρησιμοποίησαν το... διαβόητο «παράνομο λογισμικό των συνακροάσεων» για: Να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Να νομιμοποιήσουν τη «νόμιμη συνακρόαση» με σφραγίδα made in USA. Να καταδείξουν φίλιες δυνάμεις και κυβερνήσεις, όπως Σουηδίες και Βρετανίες κ.ά. Και κυρίως για να καταλάβουν οι πολίτες, όπως οι Ελληνες, ότι είναι δούλοι και όχι απλώς των SMS και των κινητών τους, αλλά των «Μεγάλων Αδερφών» που υποκλέπτουν Θεσμούς και Διαφάνεια ακόμα και για πλάκα... Αφεριμ Χότζα μου.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ