Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Ενώ το σχολικό έτος φτάνει σχεδόν στο τέλος του, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Δεν υπάρχει λογοθεραπευτής και κοινωνικός λειτουργός. Η πισίνα, απαραίτητη για τη θεραπευτική αγωγή των παιδιών, δε λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου για τη θέρμανση. Ο οδηγός του λεωφορείου είναι με δίμηνη σύμβαση και η παραμονή του είναι αμφισβητούμενη.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως επί 8 χρόνια λειτουργίας το ΕΕΕΕΚ Σερρών δε διαθέτει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή οι γονείς καλούνται να καλύπτουν πολλαπλώς την ολιγωρία και τα κενά της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι σκοπεύει να πράξει για τα δεδομένα προβλήματα, λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά;
  • Ποιος προγραμματισμός υπάρχει για να καλυφθούν οι μόνιμες εκπαιδευτικές ανάγκες αυτού του σχολείου;

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (ΠΡΩΗΝ ΠΕΣΙΝΕ): Δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδας» μέσα σε τέσσερις μήνες. Ο 30χρονος Γιάννης Αγκάρι έπεσε από ύψος 8 μέτρων την ώρα που δούλευε πάνω σε μετακινούμενη σκαλωσιά και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα. Ο άτυχος μεταλλεργάτης εργαζόταν στο εργολαβικό συνεργείο «Κουτσούκη».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια Υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

  • Αμεσα να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, να προστατεύεται η ζωή των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις, να γίνει άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ: Απλήρωτοι παραμένουν από το Νοέμβρη αρκετοί αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο Ν. Εύβοιας. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους εκπαιδευτικούς που παραμένουν τόσους μήνες απλήρωτοι καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Γεγονός είναι ότι η πολιτική που ακολουθείται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε κατάσταση ομηρίας, με σοβαρές οδυνηρές συνέπειες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα παρθούν, ώστε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο θεσμό των αναπληρωτών και ωρομισθίων και να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς διορισμούς;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΗΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ: Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Σούρπης Μαγνησίας για την εξέλιξη ενός «νέου Βατοπεδίου» που συντελείται στην περιοχή Νηές. Η Μητρόπολη Δημητριάδος, η Μονή Ξενιάς και η Ανδρώα Μονή Ξενιάς πούλησαν και εκμίσθωσαν σε επιχειρηματικό όμιλο κοντά στα 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης και δασικής γης, στην περιοχή Νηές του Δήμου Σούρπης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Αν έχει καταγραφεί η καταγγελία στο ειδικό βιβλίο όπως ορίζει η σχετική διάταξη.
  • Αν έχει διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα από επιθεωρητή όσον αφορά τις εκτάσεις αρμοδιότητας κάθε Υπουργείου με ταυτόχρονη ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.
  • Αν έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες, μέχρι την πλήρη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, να απέχουν από την εξέταση των αιτημάτων της Μητρόπολης ή της επενδύτριας εταιρείας και τέλος πότε η όλη υπόθεση με τα σχετικά πορίσματα των ερευνών θα εισαχθεί στο κατά νόμο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ