Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥΣ ΤΟΥ 1956: Επανειλημμένα το ΚΚΕ έχει φέρει στη βουλή το θέμα των οριστικών παραχωρητηρίων των σπιτιών που δόθηκαν προσωρινά στους κατοίκους της Σαντορίνης που επλήγησαν από το σεισμό του 1956. Από το 1988 μέχρι σήμερα οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών ήταν ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα. Με τις υπ' αριθ. Ε7888/20.12.56 και Ε9174/27.2.57 αποφάσεις του τότε Υπουργείου Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων, είχαν απαλλοτριωθεί στη Νήσο Θήρα εκτάσεις προς αποκατάσταση των σεισμοπαθών των ετών 1956-57 και εκδόθηκαν προσωρινά παραχωρητήρια τα οποία και μεταγράφηκαν στο οικείο υποθηκοφυλακείο. Στη συνέχεια θα γίνονταν ενέργειες σχετικά με την έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων στους δικαιούχους. Από τότε μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα δοθούν επιτέλους τα οριστικά παραχωρητήρια στους δικαιούχους Σαντορινιούς σεισμόπληκτους ώστε οι σεισμόπληκτοι να πάψουν να ζουν στην αβεβαιότητα και να είναι όμηροι των κατά καιρών υποσχέσεων από τις κυβερνήσεις.

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ 63 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ηδη σε διάστημα ενός έτους έχουν πραγματοποιηθεί 11 απολύσεις συμβασιούχων με τη λήξη των συμβάσεών τους, ενώ ο ίδιος κίνδυνος απόλυσης ελλοχεύει και για άλλους 15 έως τέλος του χρόνου και 37 μέχρι τέλος Γενάρη. Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος και του εκπαιδευτικού προσωπικού καλύπτεται από συμβασιούχους, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν το άγχος της νέας σύμβασης, αλλά και της καθυστερημένης πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Μέσω της υποβάθμισης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου καταδεικνύεται τόσο η ενιαία κατεύθυνση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα όσο και η ταυτόχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της λειτουργίας των ΑΕΙ. Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι κάθε μορφής συμβασιούχοι και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία και η κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας του.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος - μαιευτήρας, ένας μικροβιολόγος για να εξυπηρετηθούν δύο τμήματα (το μικροβιολογικό και η αιμοδοσία), κανένας νευρολόγος κλπ. Συνολικά από τους 54 γιατρούς που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου υπάρχουν μόνο 24 (!), ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Ιδιαίτερα τώρα, με την πανδημία της «νέας γρίπης» οι ανάγκες αυξάνουν ακόμη περισσότερο. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού λείπουν πάνω από 50 νοσηλευτές. Με την κατάσταση αυτή που υπάρχει, η λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται προβληματική. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φλώρινας που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία και στα εργαστήρια, επείγοντα και τακτικά, για τις απαραίτητες εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που χρειάζονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ