Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το στεγαστικό πρόβλημα στο Νομό Λάρισας είναι πολύ οξυμένο, αφού στην τελευταία απογραφή που έγινε για τις εργατικές κατοικίες που ανεγείρονται στη Γιάννουλη, έκαναν αίτηση πάνω από 2500 άτομα για 250 διαμερίσματα. Μετά από αυτό και ύστερα από συνεργασία μεταξύ του ΟΕΚ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, βρέθηκε έκταση κατάλληλη για ανέγερση εργατικών κατοικιών, στο Β.Κ. 973 Δημόσιο ακίνητο, οικόπεδο στην περιοχή του Αγίου Θωμά Λάρισας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση των οικοπέδων της ως άνω έκτασης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων στη Λάρισα.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Η κυβέρνηση αγνοεί και εμπαίζει τους 600 απόφοιτους του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι αδιόριστοι και μετατρέπονται σε πολιτικούς ομήρους της κυβέρνησης, ενώ παραμένουν τα μεγάλα κενά στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ενταξης. Υστερα από μεγάλες κινητοποιήσεις και αναβολές, το υπουργείο, εξέδωσε Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό ΠΕ Κλάδου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής. Ο σχετικός έλεγχος νομιμότητας που διενήργησε η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, αποφάνθηκε ότι το Σχέδιο χρειάζεται διορθώσεις και στις 11/9/2007 στάλθηκε πίσω στο υπουργείο. Εκτοτε πέρασαν πάνω από 3 μήνες και το υπουργείο ακόμα κάνει διορθώσεις... Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, εάν άμεσα θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό Κλάδου ΠΕ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΙΑΣ: Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην επαρχία Αγιάς, τον Αύγουστο του 2007 κλήθηκαν από το Δασαρχείο 8 δασεργάτες από την Ελαφο Αγιάς για να δουλέψουν στα καμένα. Μαζί με αυτούς ήταν και άλλα δύο συνεργεία δασεργατών από το Λιβάδι Ελασσόνας και τη Δεσκάτη Γρεβενών, οι οποίοι όλοι εργάστηκαν από 15 ημέρες έως ένα μήνα για την κατασκευή κορμοφραγμάτων, καθώς και σε κατασκευή τοιχίων στα ρέματα για την προστασία των περιοχών που κάηκαν. Ομως ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό εάν άμεσα θα εξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα στους δασεργάτες της Αγιάς.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΣΤΑ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι υπάλληλοι Τεχνικοί Εργοδηγοί ΔΕ, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο 3345/2005 κατατάσσονται στην κατηγορία ΤΕ. Πρόκειται για κατόχους Απολυτηρίου Εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου, πτυχιούχους Μέσων Τεχνικών Σχολών Εργοδηγών διετούς φοίτησης, Δημοσίων ή αναγνωρισμένων ως ισότιμων με αυτές Ιδιωτικών Σχολών και έχουν προσληφθεί έως την 1/1/1997. Υπάρχουν όμως και άλλοι μόνιμοι υπάλληλοι με τα ίδια ακριβώς τυπικά προσόντα, που έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/1997, οι οποίοι εντάχθηκαν μισθολογικά στο 18ο κλιμάκιο και όχι στο 17ο, όπως εντάσσονται οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που έχουν προσληφθεί πριν την ημερομηνία αυτή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Δήμος Κουμπούρης και Ελπίδα Παντελάκη ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα ικανοποιήσουν το αίτημα των παραπάνω υπαλλήλων ΝΠΔΔ και ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού με την ένταξή τους στο 17ο ΜΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ