Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την ανέγερση κτιρίου που ανήκει σε ιδιώτη στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ακαδημία Πλάτωνος: Με ποια κριτήρια ο συγκεκριμένος χώρος εξαιρέθηκε της απαλλοτρίωσης. Γιατί δόθηκε η άδεια οικοδόμησης στο συγκεκριμένο οικόπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής. Αν επιμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να ανεγερθεί αυτό το κτίριο των 20.000 τ.μ. στο Αλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος. Αν υπάρχει ακόμα ο σχεδιασμός να ανεγερθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλεως των Αθηνών στο Αλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Αλυσανδράκης, Λιάνα Κανέλλη, Βέρα Νικολαΐδου, Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με την άσκηση Γκλόριους Σπάρταμ: Ποιος ακριβώς ήταν ο χαρακτήρας της άσκησης; Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σ' αυτήν; Αν υπάρχουν δεσμεύσεις για συνέχιση παρόμοιων ασκήσεων με το Ισραήλ και ποιες είναι.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης, Σοφία Καλαντίδου, Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ την υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Τομέα Ασφάλισης Μισθωτών: Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει για την ανάθεση στο ΙΚΑ της λειτουργίας του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, καθώς και για τη στέγαση του ΤΕΑΔΥ;

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά, Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα χιλιάδες αναξιοποίητα ομφαλικά μοσχεύματα: Αν προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα κατάσταση και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ώστε: Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα ιδιαίτερα κρίσιμο για τη δημόσια υγεία. Να προχωρήσει στη δημιουργία δημόσιων τραπεζών που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των ασθενών.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης, Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, από τη θέση Γουργουβλή του εθνικού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας - Λευκάδας προς Θύρρειο, Ακαρνανικά και Μοναστηράκι: Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη διαπλάτυνση του συγκεκριμένου δρόμου;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ