Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Ευρώπη και εκλογές

Η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές έχει ουσιαστικά ξεκινήσει και σε λίγο τα παράθυρα και τα τραπέζια της θλιβερής τηλοψίας θα επαναληφθούν, με το γνωστό στόχο, της εξαπάτησης των πολιτών. Σενάριο χιλιοπαιγμένο την τελευταία εικοσαετία, με το ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τους διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες - εργολάβους των ΜΜΕ. Σ' αυτή τη φάση θα έχουμε σε ισότιμο ρόλο τη ΝΔ, επειδή βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προκλητική προβολή του ΣΥΝ και των στελεχών του, που ευθυγραμμισμένος πλήρως τις περισσότερες φορές με αυτά που λέγουν και πράττουν οι εταίροι του δικομματισμού αποτελεί «άλλοθι» για τον υποτιθέμενο πλουραλισμό της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Τα όργανα άρχισαν ήδη και τα βέλη των πάντων είναι στραμμένα σε βάρος του ΚΚΕ, με τις συνήθεις κατηγορίες περί δήθεν απομονωτισμού, ακαμψίας και δογματισμού. Οι προσκυνημένοι των Μπους, Πάουελ, Μπλερ και της λοιπής ομάδας των αιματοβαμμένων γκάκστερ της υφηλίου έχουν το θράσος να κατηγορούν το μόνο κόμμα που έχει κρυστάλλινες θέσεις και παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με στόχο τη σοσιαλιστική προοπτική. Ανεξάρτητα από το προκλητικό εμπάργκο της πληροφόρησης, το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
SOS για τους υδάτινους πόρους

Σύμφωνα με πρόσφατη Εκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) οι θάνατοι συνανθρώπων μας, που οφείλονται σε έλλειψη ασφαλούς νερού και συνθηκών υγιεινής, ήταν 1,6 εκατ. εκ των οποίων το 1,3 εκατ. ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών! Σύμφωνα με την ίδια Εκθεση 2,4 δισ. του πλανήτη στερούνται πρόσβαση σε βελτιωμένες συνθήκες υγιεινής!

Για μια χούφτα δολάρια

Το κόστος επίλυσης του προβλήματος έχει υπολογιστεί, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ, σε 11,3 δις δολ. το χρόνο που θα επέφερε μεσοπρόθεσμα οικονομικό όφελος 84 εκατ. δολ. και θα έσωζε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά; Αλήθεια τι λένε για όλα αυτά οι θιασώτες της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας τ.16

Κυκλοφόρησε η τριμηνιαία έκδοση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη. Στο παρόν τεύχος μπορείτε να διαβάσετε για τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, τους κινδύνους που εγκυμονούν στα ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια και τα εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής, τους κινδύνους στις εταιρίες τροφίμων από διάφορους μικροοργανισμούς και άλλα πολλά. Μια χρήσιμη έκδοση για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ