Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, με θέμα «Αξιολόγηση - Νέο σχολείο και οι επιπτώσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στη Χαλκίδα. Ομιλητής Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Συντονίστρια Αννα Γαλανού, μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

*** Συνεχίζονται οι περιοδείες συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στελεχών του ΠΑΜΕ σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια. Σήμερα θα γίνουν περιοδείες, στις 10 το πρωί, από το κλαδικό συνδικάτο Ενέργειας στο τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας και από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Νομού Αττικής στην Πληροφορική της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας. Στις 11 π.μ. θα γίνει περιοδεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην Πάντειο.

*** Σε πικετοφορία προχωρά αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στη στάση του μετρό στην Πανόρμου, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος Αθήνας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στη σειρά πρωτοβουλιών που αποφασίστηκαν στη γενική συνέλευση της Ενωσης. Στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών της είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά μαζί με τα αιτήματα «ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών», εξασφάλιση των αναγκαίων χώρων για ανέγερση νέων σχολείων και παιδικών σταθμών, κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας χωρίς φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ρεύμα, μόνιμη και σταθερή δουλειά στην εκπαίδευση.

*** Κάλεσμα αγώνα απευθύνουν στους εργαζομένους στην ιδιωτική εκπαίδευση έξι Σωματεία του χώρου (Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, ΣΙΕΛ Πάτρας, ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΙΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΣΙΕΛ Λάρισας). Τα σωματεία καλούν τους εκπαιδευτικούς ν' αφήσουν πίσω τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να παλέψουν για να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα χώρο εργασίας, να ανακληθούν οι απολύσεις. Απαιτούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς μειώσεις μισθών και με πλήρη ασφάλιση από την πρώτη μέρα. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Παλεύουν για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ