Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η οργή να γίνει πάλη ταξική
Οι μετανάστες να μπουν στην πρώτη γραμμή

Οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στο συνδικάτο μας κατέγραψαν τη δυναμική που έχει η γραμμή πάλης του ταξικού εργατικού κινήματος. Εχοντας μόνιμη επιδίωξη τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν θα χρησιμοποιήσουν και τους συναδέλφους μετανάστες εργάτες για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Ρίχνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, προσπαθούν να διχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες. Να μας πείσουν, δηλαδή, ότι, για όσα μαστίζουν τον κλάδο, δεν ευθύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, ο δρόμος ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο το κέρδος, η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Θέλουν να μας πείσουν ότι η συρρίκνωση του κλάδου είναι ανεξάρτητη από το διεθνή καταμερισμό εργασίας και την ανισόμετρη ανάπτυξη, που επιβάλλουν την ανάπτυξη κλάδων με υψηλή οργανική σύνθεση κεφαλαίου, ενώ αντίθετα κλάδοι σαν το δικό μας θα μετακινηθούν σε χώρες με λεγόμενο φτηνό εργατικό κόστος. Το κεφάλαιο θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι για την ανεργία που μαστίζει κυριολεκτικά τον κλάδο φταίει ο μετανάστης εργάτης που μας παίρνει τη δουλειά κι όχι όλα τα παραπάνω. Πώς, δηλαδή, ευθύνεται αυτός που είναι το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής. Αυτός, που εξαναγκάστηκε να γίνει οικονομικός μετανάστης, ή ακόμη χειρότερα, πρόσφυγας, λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απαιτείται ενιαίος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που είναι η βάση και οι αιτίες των προβλημάτων. Παλεύουμε για πλήρη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αγωνιζόμαστε, για την κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, για τα γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν από τη διαβίωση στη χώρα μας, για παιδεία, περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενάντια στην τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τις απαγωγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ.

Καλούμαστε να ενισχύσουμε την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, με στόχους πάλης και αιτήματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Το Συνδικάτο βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, με καθυστερήσεις πληρωμών, απειλές απολύσεων, με πρόσχημα την οικονομική κρίση.


Βασίλης ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος νομού Αττικής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ