Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Αιγάλεω
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Αιγάλεω
ΑΙΓΑΛΕΩ - Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη

Συγκέντρωση στη ΔΕΗ πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής η οποία πέτυχε την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι άνεργης γυναίκας που ζει με τα τρία της παιδιά, το ένα με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν επίσης τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν συγκεντρώσει χωρίς το χαράτσι και ενημέρωσαν το λαό της περιοχής για τους πρακτικούς τρόπους άρνησης πληρωμής του ειδικού τέλους.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Διαμαρτυρία για τα ειδοποιητήρια της Εφορίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Β' ΔΟΥ πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, με αφορμή τα ειδοποιητήρια που έχει αποστείλει η Εφορία σε οικογένειες και απειλούν με κυρώσεις όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και τα υπόλοιπα χαράτσια. Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής με τη Διεύθυνση, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις απειλές της κυβέρνησης - που λένε ή πληρώνεις τους φόρους αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, ακινήτου ή προχωράμε σε διακοπές της ηλεκτροδότησης, κατασχέσεις μισθών και ακίνητης περιουσίας - τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουν με νέες κινητοποιήσεις για να αποτραπεί κάθε τέτοια ενέργεια. Από την πλευρά της η διεύθυνση τόνισε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει τους νόμους σε κάθε περίπτωση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Για τη μείωση της τιμής φυσικού αερίου

Κινητοποίηση με αίτημα τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 50% πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Στις 12 το μεσημέρι, δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μενεμένης. Πραγματοποίησαν εξόρμηση στους καταναλωτές και στους υπαλλήλους της επιχείρησης και κατήγγειλαν την αύξηση της τιμής του αερίου περίπου κατά 40%, την ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την ΕΕ και το ΔΝΤ μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. Οπως αναδείχθηκε από τις συζητήσεις, χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΕΠΑ για τη θέρμανση του σπιτιού τους, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες να έχουν πολλαπλασιαστεί οι αιτήσεις για διακανονισμό της οφειλής. Τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να ξεσηκωθεί και οργανωμένα να παλέψει για μείωση της τιμής του αερίου, να δυναμώσει τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες με την επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και την άγρια φοροληστεία.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στις 9 π.μ., συγκέντρωση στο ΙΚΑ διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο ΙΚΑ διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο ΙΚΑ Αμαρουσίου διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών) σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

ΚΟΖΑΝΗ: Στις 10 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Εορδαίας οργανώνει συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (ιατρεία ΙΚΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ