Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια σε αυξήσεις της ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση, στην είσοδο της ΔΕΗ στην Αριστείδου
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση, στην είσοδο της ΔΕΗ στην Αριστείδου
Σε δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας (Αριστείδου 5), με βασικό αίτημα τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας, καθώς και αυτή του Γαλατσίου.

Το πανό που ανάρτησαν οι Λαϊκές Επιτροπές έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης: «Να καταργηθούν τα αντιλαϊκά χαράτσια σε ΔΕΗ και Εφορία. Κανένας μόνος. Οργανωμένα και συλλογικά στη Λαϊκή Επιτροπή». Από την ντουντούκα καλούσαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, να μην εφαρμοστεί η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς επίσης και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.

Την κινητοποίηση αγκάλιασε το σύνολο των εργαζομένων που συναλλάσσονταν με τη ΔΕΗ ΑΕ και οι οποίοι διατύπωσαν την αγωνία και την οργή τους για την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών, εξαιτίας των χαρατσιών και της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης που έχει εκτινάξει στο ζενίθ την ανεργία και στο ναδίρ τους μισθούς.

Αντιπροσωπεία των Λαϊκών Επιτροπών συναντήθηκε με τον διευθυντή του καταστήματος και αφού τον ενημέρωσαν για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, απαίτησαν να μην κόβεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε καμία οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει. Επίσης, σημείωσαν πως δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να μη δέχεται διακανονισμούς από όσους προσέρχονται σε αυτή για να δώσουν κάτι έναντι και η ΔΕΗ να αρνείται, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα.

Ο διευθυντής από την πλευρά του ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία ανταπάντησε πως «εμείς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ δεν τους βάζουμε ποτέ απέναντι, αλλά θεωρούμε ότι είναι μαζί μας» και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μπορούν να πιέζουν και αυτοί από την πλευρά τους τη διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε τουλάχιστον να μην επιτρέπεται η διακοπή του ρεύματος σε κανένα λαϊκό σπίτι».

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε 3 οικογένειες ανέργων πέτυχε η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου με παρέμβασή της χτες στα γραφεία της ΔΕΗ Κηφισιάς. Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί με στόχο την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια, στην οποία ο πατέρας είναι χαμηλόμισθος εργάτης του δήμου και η μητέρα άνεργη, όμως άλλες δυο οικογένειες, που ήταν ήδη στη ΔΕΗ, ζήτησαν τη βοήθεια της Λαϊκής Επιτροπής και τελικά η παρέμβαση πέτυχε την επανασύνδεση του ρεύματος και στις 3 οικογένειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ