Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Βομβιστική επίθεση εξαπέλυσαν χτες το πρωί πιθανώς φανατικοί ισλαμιστές οργάνωσης-παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», στην πόλη Αλ Αρίς της βόρειας Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας 24 αστυνομικούς.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Δικαστήριο της δυτικοαφρικανικής Ακτής Ελεφαντοστού καταδίκασε χτες τη σύζυγο του πρώην προέδρου της χώρας, Σιμόν Γκμπάγκμπο, σε 20ετή κάθειρξη, για το ρόλο της στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στη χώρα, μετά τις εκλογές του 2011, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

ΣΟΦΙΑ.-- Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του ψύχους που πλήττει από την Παρασκευή τη Βουλγαρία, καθώς ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε χτες σε πέντε, μετά το θάνατο ακόμη δύο ατόμων στην πόλη Κρούμοβγκραντ και στο χωριό Τάτζα της περιφέρειας Στάρα Ζαγκόρα. Εκατοντάδες πόλεις στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, αντιμετωπίζοντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δημοσκόπηση της εταιρείας «Panel Politics» ενόψει των ισραηλινών εκλογών της 17ης Μάη, δείχνει το αντιπολιτευόμενο «Εργατικό Κόμμα» του Ισαάκ Χέρτζοκ να καταλαμβάνει 24 έδρες στη νέα 120μελή βουλή και το κυβερνών κόμμα «Λικούντ» του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου 21 έδρες. Οι υπόλοιπες μοιράζονται μεταξύ 12 κομμάτων, εκ των οποίων πιο ενισχυμένα προβάλλουν τα κεντρώα κόμματα Γες Ατίντ και Κουλάνου.

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Επίθεση από δυνάμεις καταστολής δέχτηκαν φοιτητές που διαδήλωναν στην πρωτεύουσα της Βιρμανίας, αντιδρώντας σε νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ