Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ.-- Δικαστής του Κλίβελαντ στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ή παράλειψη καθήκοντος σε βάρος δύο λευκών αστυνομικών, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ θανάσιμα τον περασμένο Νοέμβρη ένα 12χρονο αγόρι που κρατούσε στα χέρια ένα πλαστικό πιστόλι - παιχνίδι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανικό συνδικάτο ανακοίνωσε χτες ότι οι χάκερς που κατάφεραν να εισβάλουν στις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, έβαλαν στο χέρι προσωπικά στοιχεία για το σύνολο των ομοσπονδιακών υπαλλήλων της χώρας, εγείροντας ερωτήματα για τις δυνατότητες της κυβερνοάμυνας των ΗΠΑ. Αυτή η «κυβερνο-εισβολή» εντοπίστηκε τον Απρίλη από το Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού, το οποίο διαχειρίζεται το προσωπικό της κυβέρνησης και χορηγεί εκατοντάδες χιλιάδες διαπιστεύσεις στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους κάθε χρόνο.

ΛΙΛ.-- Το δικαστήριο της Λιλ στη Γαλλία αθώωσε χτες τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος - Καν, για την κατηγορία της μαστροπείας σε ροζ πάρτι την περίοδο 2008 και 2011. Ισχυρίστηκε έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση, που έφερε στο φως τη σαπίλα σε τέτοια ...ευαγή ιδρύματα του κεφαλαίου, με αφορμή τη σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα στη Νέα Υόρκη, η οποία επίσης θάφτηκε.

ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ.-- Την ενοχή του όσον αφορά την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την υποστήριξη των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στο διαδίκτυο παραδέχθηκε, χτες, ο 17χρονος Αμερικανός Αλι Σούκρι Αμιν, αφού δέχτηκε πως έστειλε περισσότερα από 7.000 προπαγανδιστικά μηνύματα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους» και διευκόλυνε έναν 18χρονο Αμερικανό να μεταβεί στη Συρία, μέσω Τουρκίας.

ΣΟΦΙΑ.-- Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε χτες τη συμφωνία εναρμόνισης της φορολογίας με τις ΗΠΑ, παρά την αντίθεση μερίδας κοινοβουλευτικών ομάδων, που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία θα είναι μη ανταποδοτική. Η συμφωνία αυτή εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία το 2010, ενώ υπογράφτηκε στις 5 Δεκέμβρη του 2014. Υπέρ της επικύρωσής της, στη δεύτερη συζήτηση, ψήφισαν 114 βουλευτές, 28 την καταψήφισαν, ενώ 3 βουλευτές ήταν απόντες.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη ο Σέρβος Πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, όπου θα έχει συνομιλίες με τους αξιωματούχους της χώρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μπάνια Λούκα, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η Ολομέλεια της ρουμανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε χτες την πρόταση μομφής που κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) κατά της κυβέρνησης Βίκτορ Πόντα με 194 ψήφους κατά και 13 υπέρ. Για να υιοθετηθεί η πρόταση μομφής έπρεπε να ψηφιστεί από 278 μέλη του ρουμανικού Κοινοβουλίου.

ΤΟΚΙΟ.-- Οι σκύλοι μπορούν να αξιολογήσουν έναν άνθρωπο με βάση την κοινωνική του συμπεριφορά, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησαν Ιάπωνες ερευνητές υπό τον Κάζουο Φουτζίτα, καθηγητή Συγκριτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν έτσι ένα χαρακτηριστικό, που συναντάται σε ένα σχετικά μικρό αριθμό ειδών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και ορισμένων άλλων πρωτευόντων θηλαστικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ