Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν χτες περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, προκαλώντας τον εγκλωβισμό και το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων σε φτωχογειτονιές, που καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν μετά από καταρρακτώδεις βροχές.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 7 άμαχοι, και ακόμη 40 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Κουέτα στην επαρχία Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, ανέφεραν αξιωματούχοι. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους», «Χορασάν». Στην πόλη Κουέτα επιβλήθηκε αργότερα «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων και την καταστροφή χιλιάδων κατοικιών και επιχειρήσεων προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο στο νότιο Νεπάλ καταρρακτώδεις βροχές και λασποπλημμύρες. Ο αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο καθώς αγνοείται η τύχη 17 ανθρώπων. Οι πλημμυροπαθείς οικογένειες ξεπερνούν τις 31.000.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο Μουκχτάρ Ρόμπου αποστάτησε από τα ηγετικά κλιμάκια των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» και μετέβη στη σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου δηλώνοντας πίστη στην εκεί κυβέρνηση. Η εξέλιξη σημειώνεται μετά τον πρόσφατο θάνατο ανώτερων διοικητών των Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης. Ο Ρόμπου είχε εκπαιδευτεί έως το 2000 στο Αφγανιστάν από τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον γνωστό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ (που διαθέτει μονοπώλιο εξόρυξης διαμαντιών με έδρα την Ελβετία) και άλλους τέσσερις Ισραηλινούς ως ύποπτους για «ξέπλυμα» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, παρακώλυση Δικαιοσύνης και δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων στη δυτικοαφρικανική Γουινέα (όπου δραστηριοποιείται ο Στάινμετζ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ