Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βουλή των Λόρδων υπερψήφισε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit με την οποία αναγνωρίζει στο βρετανικό κοινοβούλιο την εξουσία να εμποδίσει τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενα 24ωρο μετά, ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τον «πραγματικό κίνδυνο» οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ να τερματιστούν χωρίς συμφωνία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο συνασπισμός των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους» ανακοίνωσε χτες τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, προχωρώντας στην «απενεργοποίηση» του αρχηγείου διοίκησης των χερσαίων της δυνάμεων.

ΚΑΪΡΟ.-- Το λεγόμενο «κουαρτέτο για την εξεύρεση λύσης» στη Λιβύη που θα τερματίσει τις συγκρούσεις και απαρτίζεται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, την Αφρικανική Ενωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο, μετά από συνεδρίαση αξιωματούχων τους στο Κάιρο ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι το τέλος του 2018 προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ