Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Οι ισραηλινές αρχές διέταξαν το κλείσιμο παλαιστινιακών οργανισμών και των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού «Palestine TV» στην Ιερουσαλήμ για ένα εξάμηνο, κατηγορώντας το δίκτυο πως μεταδίδει «αντιισραηλινό και αντισιωνιστικό πρόγραμμα», όπου το κράτος του Ισραήλ περιγράφεται μερικές φορές ως υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρσης.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Το σοσιαλδημοκρατικό αυτονομιστικό κόμμα «Ρεπουμπλικανική Αριστερά Καταλονίας» (ERC), που βρίσκεται σε διάλογο με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ για να δείξει στήριξη ή ανοχή σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τους «Ποδέμος», ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στην κομματική βάση για να αποφασίσει αν θα βοηθήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με το να απέχει από τη βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέες αεροπορικές επιθέσεις της ρωσικής και συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Μααρίτ αλ Νουμάν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας προκάλεσαν προχτές το θάνατο 21 αμάχων, εκ των οποίων τα 10 παιδιά, και τον τραυματισμό άλλων 40 ατόμων. Στις 22/10 ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ επισκέφθηκε για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου το 2011 την επαρχία Ιντλίμπ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση για την πλήρη ανακατάληψη της επαρχίας είναι «το κλειδί για να τερματιστεί ο πόλεμος».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Οι ένοπλες δυνάμεις του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ιταλικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, βόρεια της πόλης Ταρχούνας, στη δυτική Λιβύη. Το υπουργείο Αμυνας της Ιταλίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (UAV) «συνετρίβη στη λιβυκή επικράτεια ενώ εκτελούσε αποστολή υποστήριξης της επιχείρησης Mare Sicuro» («Ασφαλής Θάλασσα»), που επιδιώκει την ασφάλεια των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των αλιέων ανοικτά της Λιβύης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ