Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Μείωση 25% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2020 ανακοίνωσε χτες ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, «Aramco». Η εξέλιξη αποδίδεται στις πολύ χαμηλές διεθνείς τιμές πετρελαίου και στην αναστολή πολλών οικονομικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 16,7 δισ. δολάρια για το τρίμηνο έως τις 31 Μάρτη, συγκριτικά με 22,2 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

ΚΑΪΡΟ.-- Το ΔΝΤ ενέκρινε έκτακτο δάνειο ύψους 2,77 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της χώρας λόγω πανδημίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δύο από τους τέσσερις βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης στη Σερβία οι οποίοι ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία πείνας, τη συνέχισαν και χτες για δεύτερο 24ωρο. Ο Αλεξάνταρ Μαρτίνοβιτς, βουλευτής το Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), συνεχίζει την απεργία μέχρι να ικανοποιηθεί, όπως δήλωσε, το αίτημα του να παρέμβει εισαγγελέας για το επεισόδιο προπηλακισμού, την περασμένη Παρασκευή, κυβερνητικού βουλευτή από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Απεργεί επίσης ο αρχηγός του κινήματος «Dveri», Μπόσκο Ομπράντοβιτς, ζητώντας να αναβληθούν για έξι μήνες οι βουλευτικές εκλογές που κηρύχθηκαν για τις 21 Ιούνη, μέχρι να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ