Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, παραμονή της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας, προκαλώντας το θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 60 άλλων.

ΛΙΜΑ.-- Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Πέδρο Καστίγιο αναδείχθηκε νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία του Περού, την 6η Ιούνη, ανακοίνωσαν οι εκλογικές αρχές κάπου ενάμιση μήνα μετά την ψηφοφορία, στην οποία αναμετρήθηκε με την υποψήφια της ακροδεξιάς, την Κέικο Φουχιμόρι. Μετά την επανακαταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων, ο Καστίγιο, 51 ετών, έλαβε το 50,12% των ψήφων, ενώ η Κέικο Φουχιμόρι, 46 ετών, έλαβε το 49,87%, αποτέλεσμα που αποδέχτηκε.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 430 μετανάστες διέσχισαν το περασμένο 48ωρο τη θάλασσα της Μάγχης, προσπαθώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί πως πρόκειται για νέο ημερήσιο ρεκόρ, που σημειώθηκε σε περίοδο κατά την οποία το κοινοβούλιο εξετάζει ένα νομοσχέδιο αυστηροποίησης του συστήματος παροχής ασύλου. Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ ήταν 416 μετανάστες και καταγράφηκε τον Σεπτέμβρη του 2020.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τη δημιουργία της (Viginum) εθνικής υπηρεσίας κατά της χειραγώγησης πληροφοριών από το εξωτερικό ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση. Αστικά επιτελεία σημειώνουν τον «μεγάλο φόβο» για «ρωσικούς, κινεζικούς, τουρκικούς ή ιρανικούς ελιγμούς υπέρ των λαϊκιστών υποψηφίων» ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2022.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις νερού στη νοτιοδυτική επαρχία Αχβάζ του Ιράν σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο.

ΟΣΤΙΝ.-- Ο 57χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, που θεωρείται ο πλουσιότερος στη Γη, ταξίδεψε χτες για 11 λεπτά στα όρια του Διαστήματος, συμμετέχοντας στην πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το Διάστημα της εταιρείας του «Blue Origin», με το διαστημικό όχημα «New Shepard». Επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια μαζί με άλλα τρία άτομα (ανάμεσά τους ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος) στο πλαίσιο της «κόντρας» που έχει ξεκινήσει με τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον για την εμπορική εκμετάλλευση του λεγόμενου διαστημικού τουρισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ