Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί συνδικάτου που εκπροσωπεί πάνω από 4.000 εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σε εκατοντάδες σχολεία της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής περιφέρειας του Οχάιο των ΗΠΑ, Κολόμπους, καθώς απέρριψαν τις προτάσεις της διοίκησης. Διεκδικούν καλύτερους μισθούς, μικρότερους αριθμούς μαθητών ανά τμήμα, κλιματισμό στις σχολικές αίθουσες και καλύτερο αναλυτικό πρόγραμμα, που να συμπεριλαμβάνει τις Καλές Τέχνες.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Τουλάχιστον 32 άτομα σκοτώθηκαν σε δύο τροχαία που έγιναν στη νοτιοανατολική Τουρκία το Σάββατο, στις επαρχίες Γκαζιαντέπ και Μαρντίν. Στο πρώτο συγκρούστηκαν πυροσβεστικό όχημα και λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους, ενώ στο δεύτερο ένα φορτηγό παρέσυρε σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει σε άλλο ατύχημα. Πολλοί τραυματίες νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία μετά από πλημμύρες και κατολισθήσεις που συνοδεύουν τους μουσώνες στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Ανθρωποι εγκλωβίστηκαν στις στέγες τοπικών κτιρίων, σχολεία έκλεισαν και μια σειρά άλλα προβλήματα έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη για ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στο Πακιστάν, στις επαρχίες Κιμπέρ - Παχτούνκουα (βορειοδυτικά) και Παντζάμπ (ανατολικά). Πάνω από 10.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και περισσότερα από 17.000 άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης «Σαμπάμπ» στο τέλος της περασμένης βδομάδας έληξε μετά από 30 ώρες στη Σομαλία, στο ξενοδοχείο «Hayat» της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, με τελικό απολογισμό 21 νεκρούς και 117 τραυματίες. Το «Hayat» έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με κάποια τμήματά του να έχουν καταρρεύσει. Η επίθεση είναι η πρώτη ευρεία επιχείρηση των τζιχαντιστών στο Μογκαντίσου αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Μάη ο νέος Πρόεδρος της Σομαλίας, Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Κένυας, Ράιλα Οντίνγκα, που ηττήθηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές με ελάχιστη διαφορά, κατέθεσε ηλεκτρονικό αντίγραφο της προσφυγής του κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών που διεξήχθησαν αυτόν τον μήνα και πρόκειται να καταθέσει το έγγραφο της προσφυγής αργότερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ