Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑΡΝΑΚΑ.-- Αντιμέτωπη με κατηγορίες για κοινή επίθεση, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας, μέθη, διασάλευση της ειρήνης, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου κ.λπ. βρίσκεται μια 55χρονη Ουκρανή που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας επιτέθηκε σε παρέα δεκάδων Ρώσων στη Λάρνακα της Κύπρου. Η γυναίκα συνελήφθη και θα δικαστεί στις 19 Σεπτέμβρη.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε αργά χτες το βράδυ τοπική ώρα στην Ινδονησία, στα ανοιχτά της νότιας ακτής της νήσου Σουμάτρα. Σύμφωνα με το γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ., ενώ το επίκεντρό του ήταν σχεδόν 50 χλμ. από την ακτή της επαρχίας της Νότιας Σουμάτρα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--Το FBI κατάσχεσε περισσότερα από 300 διαβαθμισμένα έγγραφα από την έπαυλη του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων και εγγράφων από τη CIA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αλλά και το FBI, υποστηρίζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τhe New York Times».

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα Τετάρτη στην Αγκόλα, μία από τις αφρικανικές χώρες με σημαντική παραγωγή πετρελαίου. Την επανεκλογή του διεκδικεί ο Πρόεδρος Ζοάου Λουρένσο, ενώ το κόμμα του (MPLA) διεκδικεί ξανά την πρωτιά στη Βουλή ώστε να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως κάνει εδώ και 47 χρόνια.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Αστυνομικοί συνέλαβαν χτες ύποπτη γυναίκα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ύστερα από πολύωρη έρευνα για τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης. Η επίθεση, για την οποία η αστυνομία της Ατλάντα εκτιμά ότι ήταν στοχευμένη εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το βράδυ της Δευτέρας το Ντάλας, στο Τέξας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και κεντρικά οδικά δίκτυα. Στο Ντάλας μέσα σε 24 ώρες έπεσε ποσότητα βροχής ίση με 23 κυβικά εκατοστά. Το ιστορικό ρεκόρ είναι από το 1932, με 24,3 κ.εκ. νερού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ