Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΡΜΠΙ.-- Τους 135 έφταναν χτες οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας πλάτους 1,25 μέτρων και μήκους 233 μέτρων στην ινδική πόλη Μόρμπι, που ένωνε τις δυο όχθες του ποταμού Ματσού, ενώ συνεχίζονταν έρευνες για τους αγνοούμενους. Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό μετά από εργασίες συντήρησης, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφάλειας από τις αρχές. Στο πλαίσιο των ερευνών έγιναν 9 συλλήψεις, ανάμεσά τους και ...εργαζόμενοι σε εκδοτήρια εισιτηρίων της γέφυρας.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο αρχηγός της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, Γιουν Χι-γκουν, αναγνώρισε ότι τα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας στη συνοικία της Σεούλ όπου είχαν συρρεύσει εκατοντάδες για να γιορτάσουν το Χάλογουιν, ήταν τραγικά «ανεπαρκή». Κατά το ποδοπάτημα σκοτώθηκαν 156 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 152, νεαρής ηλικίας κυρίως.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Στους 110 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα «Νάλγκε» στις Φιλιππίνες. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, αλλά και οι αγνοούμενοι παραμένουν δεκάδες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, ανακοίνωσε χτες και επίσημα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιλον Μασκ. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που εξαγόρασε πρόσφατα το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό η εταιρεία δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τους διαφημιστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ