Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Φόβοι ότι τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας θα φτάσουν τα 6 εκφράστηκαν χτες, ενώ συνεχίζονταν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι είχε επιβεβαιωθεί μέχρι χτες ότι έχασαν τη ζωή τους, όπως είπε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ. Ματσούνο.

ΤΙΡΑΝΑ.- Οι Αλβανοί, με περίπου 1,2 εκατομμύρια μετανάστες, αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη διασπορά στον κόσμο - αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας - καθώς περίπου το 30% όσων γεννήθηκαν στη χώρα ζουν πλέον εκτός των συνόρων της, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το «Forbes». Στις πρώτες δύο θέσεις της λίστας βρίσκονται η Βοσνία - Ερζεγοβίνη με 34% των πολιτών που ζουν πλέον στο εξωτερικό και η Γουιάνα με 36,4%.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων της Σουηδίας στην αφγανική επικράτεια, ως αντίδραση στην πρόσφατη καύση αντιτύπου του Κορανίου έξω από το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Στοκχόλμης. Η Σουηδία έχει κλείσει την πρεσβεία της στο Αφγανιστάν, ωστόσο στη χώρα δραστηριοποιούνται σουηδικές ΜΚΟ.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Ελικόπτερο που μετέφερε τουρίστες συνετρίβη κοντά στο Εβερεστ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ ένα ακόμα αγνοούνταν. Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Λαματζούρα, ενώ επέστρεφε στην πρωτεύουσα Κατμαντού από μια περιήγηση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ