Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«ΕΒΓΑ»: Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, έξω από το κτίριο του ΣΕΠΕ (Αγησιλάου 10 και Δεληγιώργη) στις 11.30 π.μ., όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές μισθών. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις με τετράωρη στάση εργασίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εργατικό ατύχημα έγινε στο Ηράκλειο, πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο, σε έργο αποχέτευσης. Το ατύχημα έγινε πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας και σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων «...ως εκ θαύματος δεν έχασε τη ζωή του ο συνάδελφός μας και δεν τραυματίστηκε». Το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του «...να καταγγέλλουν την καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας στο Συνδικάτο μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τη ζωή μας».

ΙΓΜΕ: Σε στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη και κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119) προχωρούν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Αντιδρούν στις απολύσεις που γίνονται μέσα από την εφεδρεία και τις διαδικασίες «αξιολόγησης», και έχουν συρρικνώσει το προσωπικό από 393 το Νοέμβρη του 2011 σε 270 εργαζόμενους σήμερα. Διεκδικούν άμεσα τουλάχιστον 125 προσλήψεις επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ