Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«Δ. ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ»: Τους μισθούς των 3 τελευταίων μηνών, αλλά και δεδουλευμένες αποδοχές 200.000 ευρώ από τα τελευταία έξι χρόνια, χρωστάει στους εργαζόμενους η τεχνική εταιρεία «Δ. ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ», η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Ν. Αντωνίου, από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει άμεσα για να πληρωθούν κατ' εξαίρεση τα δεδουλευμένα των 3 μηνών κατά προτεραιότητα, απευθείας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το ΕΚΛ, το οποίο επανειλημμένα έχει καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της εταιρείας, τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την αγώνα των εργαζομένων για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Στάσεις εργασίας θα κάνουν σήμερα (11.00 - 17.00) οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για ζητήματα που αφορούν στον κλάδο. Η ΓΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) θα γίνει στο ΣΕΦ και της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) στη Λέσχη Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (πλατεία Αττικής).

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»: Το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών έχει κηρύξει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας (10.00 - 13.00) στην κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» του ομίλου «Euromedica». Καλεί, επίσης, σε σύσκεψη τους εργαζόμενους στα γραφεία του Σωματείου την Πέμπτη, στις 17.00. «Μετράμε ήδη 7 χρόνια, όπου οι συνάδελφοι του ομίλου, πανελλαδικά, εργάζονται σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας. Αμείβονται με "έναντι", με "χαρτζιλίκια"» τονίζει το Σωματείο, προτάσσοντας ως αιτήματα την κανονική ροή μισθοδοσίας και την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

ΙΓΜΕ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, με πορεία προς το Μαξίμου, προχωρούν αύριο Τετάρτη στις 11.00 π.μ. οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, δίνοντας συνέχεια στην πάλη τους για τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς τους και την άμεση επαναλειτουργία του Ινστιτούτου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ