Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕΡΒΟΙ του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασαν την απόφαση του «Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου», του οποίου προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αρτέμιος, για διορισμό Σέρβου εκπροσώπου στο «Μεταβατικό Συμβούλιο» του ύπατου εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, Μπερνάρ Κουσνέρ. (σελίδες 16 - 17)

ΣΕ ΚΛΙΜΑ τυπικά θετικό και συγκρατημένα αισιόδοξο άρχισε, χτες, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα τις εργασίες της η πρώτη Σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Οργανισμό Αφρικανικής Ενότητας. (σελίδες 16 - 17)

ΤΟ «ΒΟΥΛΟΚΕΡΙ» στον οριστικό αφανισμό των μικρομεσαίων ψαράδων της χώρας, βάζει η κυβέρνηση, με την κατάθεση, στις 28 του Μάρτη, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ. (σελίδα 19)

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ρυθμούς αυξάνεται η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών από τις εμπορικές τράπεζες, λόγω των εισοδηματικών «κενών» που δημιουργεί η χρόνια εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας για τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της χώρας. (σελίδα 20)

ΜΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις, που αφήνουν «εκτός» τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ναυτεργατών, άρχισε χτες από τον Οίκο Ναύτη, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης - λόγω Πάσχα - ύψους... 45.000 δραχμών για τους έγγαμους και 30.000 δρχ. για τους άγαμους. (σελίδα 22)

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - πίσω από τις προεκλογικές κορόνες και τις ψευδοϋποσχέσεις προς τους συνταξιούχους - συνεχίζει ακάθεκτη το αντιασφαλιστικό της «έργο» στο ΙΚΑ, στρώνοντας το έδαφος για το σάρωμα συνολικά στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.(σελίδα 23)

ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ σύμβολο της Αντίστασης, τη γυναίκα σπάνιου καλλιτεχνικού και αγωνιστικού ήθους, τη Μαλαίνα Ανουσάκη, αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές και συγκρατούμενές της, χτες το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Σε μια σεμνή τελετή, όπως της έπρεπε, αφού σεμνά και διακριτικά, παρά το δυναμισμό της, έζησε. (σελίδα 27)

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ σειράς εκδηλώσεων συμπαράστασης προς τον γιουγκοσλαβικό λαό, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας διοργανώνει την έκθεση «V Διεθνής Μπιενάλε Χαρακτικής Βελιγραδίου '98 - Δύο χρόνια μετά - Ελληνική και γιουγκοσλαβική συμμετοχή». (σελίδα 27)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ