Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Φοβούνται την ταξική πάλη

Από προχτές, που ο πρωθυπουργός βγήκε, για να προϊδεάσει για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες δήθεν «για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», πήραν «φωτιά» οι πένες της αστικής τάξης για να πείσουν το λαό ...πόσο σκληρό, πλην δίκαιο, είναι να δεχτεί να θυσιαστεί. Ενα από τα «βαριά χαρτιά» της αστικής τάξης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βγήκε πάλι στα κανάλια να διαλαλήσει την ...αλήθεια της τάξης του: Οτι για το λαό είναι μονόδρομος η καρατόμηση δικαιωμάτων του, προκειμένου να θησαυρίζουν οι αστοί. Είπε, δε, ότι πρέπει οι κομμουνιστές να είναι νομιμόφρονες και να αποδεχτούν τη σφαγή του λαού για να θησαυρίζει το κεφάλαιο, γιατί αλλιώς το ...έθνος καταστρέφεται! Τα αστικά ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή, που φυσικά ανήκουν στους μεγαλοκαπιταλιστές θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό, τον εργάτη, τον φτωχομεσαίο αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, που παλεύει για την επιβίωση, ότι ...«δίνει λέει μάχη για όλη την ευρωζώνη ενάντια στις επιθέσεις από το δολάριο, είναι σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους, που θέλουν να πλουτίσουν με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας». Από κοντά και η ...ανησυχία αν θα μας γδάρει η ΕΕ ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ολος αυτός ο κουρνιαχτός σε ένα πράγμα αποσκοπεί: Να πληρώσει την κρίση ο λαός. Ολοι αυτοί οι δημοσιολόγοι κρύβουν ότι τα χρέη και τα ελλείμματα έχουν γίνει πλούτος στα σεντούκια των πλουτοκρατών. Επιδιώκουν να διαμορφώσουν ψυχολογία στους εργαζόμενους ότι είναι αμετάβλητη η καπιταλιστική πραγματικότητα ώστε να υποταχτούν σε αυτήν και να διώξουν από τον ορίζοντά τους ότι ναι, μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, καταργώντας τους καπιταλιστές.

Αυτό ακριβώς φοβούνται όπως «ο διάολος το λιβάνι». Να ξεφύγει ο λαός από τη στρούγκα της υποταγής, του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Γι' αυτό καθημερινά σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ μιλάνε για «κρίσιμη στιγμή», για «κίνδυνο στάσης πληρωμών», για «δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό», για «αποφυγή κοινωνικών συγκρούσεων για να πάει η χώρα μπροστά», για τις «απεργίες που δυσκολεύουν το δικαίωμα στην εργασία σε όσους θέλουν να εργαστούν».

Σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά. Η μάχη που πρέπει να δώσουν, δεν είναι για τη «διάσωση της ευρωζώνης» ή για την «αξιοπιστία της χώρας» και τη «μη χρεοκοπία». Και από την ανάπτυξη και από την κρίση κερδισμένοι βγαίνουν πάντα οι καπιταλιστές και χαμένοι οι εργαζόμενοι. Για να μη χρεοκοπήσουν οι εργάτες πρέπει να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία. Στον αγώνα ενάντια στην αιτία των κρίσεων - την ίδια την καπιταλιστική εκμετάλλευση - οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι μικρέμποροι, μικροβιοτέχνες επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα όπλα ενάντια στη δικτατορία των αστών και φυσικά δε θα τους δώσουν λογαριασμό. Σήμερα, η πάλη, ο ξεσηκωμός που πρέπει να είναι μαζικός, οργανωμένος και ενιαίος σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας, για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που εξαγγέλθηκαν, επιβάλλεται να ωριμάζει πολιτικά τις λαϊκές συνειδήσεις, να δείχνει τον ταξικό αντίπαλο, να φωτίζει το δρόμο του πολύμορφου, πολύχρονου αγώνα που απαιτείται για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό, τη σοσιαλιστική προοπτική.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ