Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ιδεολογική τρομοκρατία

Ενδημικό χαρακτήρα προσλαμβάνει η επίθεση κατά των ιδεών και των αγώνων της Αριστεράς στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας», αφήνοντας έτσι να φανεί με σαφήνεια ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της επιχείρησης «εξάρθρωση "17Ν"». Ολοένα και πιο συχνά, όλο και περισσότερο απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα, η Αριστερά υποδεικνύεται ως η «ρίζα του κακού», η «μήτρα» από την οποία έλκει την καταγωγή της η τρομοκρατία!

Μια πρώτη κρίσιμη παρατήρηση είναι ότι μεταξύ των γραφίδων ή τηλε-μαϊντανών που πρωτοστατούν σ' αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία, περιλαμβάνονται εκείνοι που έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο για την προκλητική υπεράσπιση των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό ή που ευλόγησαν το ματοκύλισμα του λαού του Αφγανιστάν από τους ηγεμόνες της «νέας τάξης» κ.ο.κ. Πρόκειται γι' αυτούς που είναι σταθερά απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των μαθητών, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί ωμή αστυνομική βία για την καταστολή τους. Με άλλα λόγια πρόκειται για οργανικά ενταγμένους στην προπαγανδιστική δύναμη πυρός του συστήματος, οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την «εξάρθρωση της "17Ν"» για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τον αντιαμερικανισμό, τον αντιιμπεριαλισμό, τελικά με τον ανυπότακτο και απείθαρχο ελληνικό λαό.

Πατώντας πάνω στη δήθεν ουδέτερη θεωρία της κυβέρνησης ότι η «17Ν» είναι μια οργάνωση εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς καμία ιδεολογία, σπεύδουν να προσδιορίσουν τις ιδεολογικές παραμέτρους της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας», ενώ προειδοποιούν ότι μετά την ολοκλήρωση των συλλήψεων θα πρέπει να συνεχιστεί η εκστρατεία για την «ιδεολογική συντριβή» της τρομοκρατίας. Οπου τρομοκρατία, «φωτογραφίζεται» η αμφισβήτηση της νέας τάξης, η ταξική πάλη, η «βία» του αγωνιζόμενου, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του λαού.

«Λογικό επακόλουθο» των παραπάνω, είναι να βαφτίζεται «κόκκινη» η τρομοκρατία, επικαλούμενοι ως ατράνταχτη απόδειξη το δήθεν αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο των προκηρύξεων της «17Ν»! Στη βάση αυτή βαφτίζουν τις δολοφονίες της «17Ν», δηλαδή την καταδικασμένη - από το λαϊκό κίνημα και τις πρωτοπόρες δυνάμεις του από τον 19ο ακόμη αιώνα - ατομική τρομοκρατία,...«επαναστατική βία», συκοφαντώντας και ενοχοποιώντας τη λαϊκή πάλη ως «γενεσιουργό αιτία» τέτοιων σκοτεινών και προβοκατόρικων μηχανισμών όπως η «17Ν». Την ίδια στιγμή, προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι γέρνουν προς μία πλευρά, έχουν επινοήσει και πλασάρουν τη «θεωρία των δυο άκρων», ότι δηλαδή υπάρχει τρομοκρατία από την «άκρα Δεξιά» και την «άκρα Αριστερά», λανσάροντας αυτή τη μαύρη θεωρία κατ' αναλογία του «μαύρου και κόκκινου φασισμού»!

Η συκοφάντηση και το χτύπημα των αντιμονοπωλιακών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων - αυτός είναι ο στόχος - είναι προϋπόθεση για την απρόσκοπτη επέλαση της αντιλαϊκής λαίλαπας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού. Γι' αυτό η απόκρουση αυτής της επίθεσης είναι υπόθεση ολόκληρου του λαού, ακριβώς γιατί αφορά την εμπροσθοφυλακή και πρωτοπορία του.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ