Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Εκεχειρία της γυάλας

Ολο αυτό το διάστημα, ο Γ. Α. Παπανδρέου δε χάνει ευκαιρία να διαφημίσει την πρωτοβουλία του για την καθιέρωση της «Ολυμπιακής εκεχειρίας», εν μέσω των Αγώνων της Αθήνας. Από κοντά και ο Κ. Καραμανλής, που θεώρησε την ιδέα καλή και έσπευσε να συνηγορήσει. Αντάμα και οι «Αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το γνωστό τσούρμο από άνακτες, μεγαλοκαρχαρίες, φασισταριά και εκπροσώπους πολυεθνικών (εκτός ολίγων εξαιρέσεων).

Στον αντίποδα, στην περιοχή έξω από τη γυάλα, εκεί όπου δε χωρούν το ψέμα και η πλάκα, η αμερικανική κυβέρνηση - με τους συνενόχους της στη «Συμμαχία των Προθύμων» - βομβαρδίζει νυχθημερόν Ιρακινούς αμάχους. Το ίδιο πράττει και στο Αφγανιστάν. Η σύμμαχός της ισραηλινή σκοτώνει το ένα παιδάκι μετά το άλλο, μαχόμενη ενάντια στους Παλαιστίνιους «τρομοκράτες». Στην Κολομβία σφάζουν αριστερούς, στην Τουρκία τους εξαφανίζουν σε «λευκά κελιά», ενώ μπαρούτι μυρίζουν και περιοχές όπως το Σουδάν και το Ιράν. Με προφανείς γεωστρατηγικούς λόγους, πέρα από τα γνωστά και χιλιοειπωμένα παραμύθια περί «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ή «αντιμετώπισης καταπιεστικών καθεστώτων που κλείνουν το δρόμο στη δημοκρατία»! Λέτε να μας την εγγυηθούν οι ιμπεριαλιστές;

Πίσω στο εσωτερικό μέτωπο, όλοι αυτοί οι χαμογελαστοί τύποι, οι πολιτικοί ταγοί του εγχώριου δικομματισμού, κυβερνώντες ή ανασυντασσόμενοι στην αξιωματική αντιπολίτευση, παπαγαλίζουν τα φληναφήματά τους περί εκεχειρίας, όμως δεν μπορούν να παραποιήσουν την αλήθεια. Οτι Ελληνες στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, εκεί δηλαδή που και τώρα, χτες - σήμερα - αύριο, εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων και «εκεχειρίας», σκοτώνεται κόσμος και ντουνιάς. Οτι Ελληνες στρατιώτες ετοιμάζονται να μεταβούν στο Ιράκ. Που και εκεί, χτες - σήμερα - αύριο, εν μέσω «Ολυμπιακής εκεχειρίας», μακελεύονται γυναικόπαιδα. Οπως Ελληνες στρατιώτες βρίσκονται εδώ και χρόνια στα εδάφη της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Τις χώρες που «ειρήνευσαν» και «εκδημοκράτισαν» τόσο, ώστε ακόμα και ο «βραδυκίνητος» - για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλον όρο, λιγότερο «κομψό» - ΟΗΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Από την άνθηση στην εκπόρνευση γυναικών - και ανηλίκων - και το εμπόριό τους, με πρωτεργάτες μέλη της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης.

Οι Ελληνες στρατιώτες στάλθηκαν - ή πρόκειται να σταλούν - σε αυτά τα μέρη, με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Οι Ελληνες στρατιώτες εκ των πραγμάτων αποτελούν μέρος του συνόλου που κάνει τις αιματοχυσίες και τις χυδαιότητες, με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο,τι κι αν προπαγανδίσουν τώρα συναινετικά και χαμογελαστά οι Παπανδρέου - Καραμανλής, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Οπως και την ανάγκη αυτή η πραγματικότητα να ανατραπεί. Να αλλάξει ριζικά. Καθότι υπάρχουν και πολλοί σε αυτόν τον τόπο που έχουν τσίπα, καταλαβαίνουν τη σημασία των λέξεων, αγανακτούν όταν μετρούν φέρετρα και δε θέλουν κοντά σε αυτά, να αρχίσουν να μετρούν και Ελλήνων.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ