Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ας περάσουμε στην αντεπίθεση

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε χτες πως η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονόμησε άδεια ταμεία και ελλείμματα τέτοιου μεγέθους που δε θα μπορούσε να τα συλλάβει ούτε η πιο ζωηρή φαντασία. Βέβαια, η κοινή λογική συνέλαβε μεμιάς το υπονοούμενο. Στην «καμένη γη» που, όπως διατείνεται, παρέλαβε η ΝΔ δεν μπορεί να «φυτρώσει» η παραμικρή παροχή για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Προεκλογικά, βέβαια, ήταν ο Κ. Καραμανλής αυτός που διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους πως το κόμμα του, αν βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία, δεν πρόκειται να επικαλεστεί το «επιχείρημα» της «καμένης γης». Ο λαός κρατά στα χέρια του το «καμένο χαρτί» των γαλάζιων υποσχέσεων.

Μπορεί η ΝΔ να έχει δίκιο ως προς το τι παρέλαβε. Μπορεί και όχι. Μπορεί ακόμα και η ίδια να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην «αλχημεία» που εξάσκησαν με τόση επιτυχία οι προκάτοχοί της στον κυβερνητικό θώκο. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει απο το λαό να πληρώσει το λογαριασμό. Τα ταμεία δεν τα άδειασε αυτός. Ο ελληνικός λαός χρόνια τώρα πληρώνει βαρύ το τίμημα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, με ανεργία, με φτώχεια, με τσαλάκωμα κάθε δικαιώματός του. Τώρα καλείται να πληρώσει και τα σπασμένα μιας πολιτικής που τον αφαίμαξε για να αιμοδοτεί την κερδοφορία μιας χούφτας πλουτοκρατών. Εκεί που μας χρωστούσανε δηλαδή...

Ως εδώ! Ο λαός όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά νομιμοποιείται σήμερα να ζητήσει και τα ρέστα. Αν υπάρχουν ελλείμματα, αν τα ταμεία είναι πράγματι άδεια, ας τα γεμίσουν αυτοί που τα διαχειρίστηκαν, αυτοί που τα άδειασαν, αυτοί που είδαν τα θησαυροφυλάκιά τους να ασφυκτιούν από τον πλούτο που συσσώρευσαν, τον πλούτο που παράχθηκε με τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Αυταπάτες, βέβαια, δεν έχουμε. Οπως δεν πρέπει να έχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Σύντομα θα καταλάβουν πολύ καλά πού αποσκοπεί η λογοδιάρροια των κυβερνώντων περί άδειων ταμείων. Θα καταλάβουν πως αν τα επικαλούνται το πράττουν για να δικαιολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην εισπράξουν τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να αποσοβήσουν αντιδράσεις. Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Ας προετοιμάσουμε την απάντησή μας, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από το «καμία ανοχή» στην πολιτική που οδηγεί στην ανέχεια την εργατική λαϊκή οικογένεια. Ας οργανώσουμε την απάντησή μας, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την όξυνση της ταξικής πάλης, από την ανάπτυξη αγώνων που θα διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ας περάσουμε στην αντεπίθεση, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη στην Αθήνα και επιταχύνοντας στη συνέχεια τον αγωνιστικό βηματισμό μας.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ