Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατεύσιμων μέσα από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και στην ελληνική εμπλοκή. Αλλοι με επώνυμες δημοσιεύσεις, άλλοι με αναφορές, με επιστολές στον «Ριζοσπάστη», με τη συμμετοχή τους στα αντιΝΑΤΟικά συλλαλητήρια... Με κάθε τρόπο, στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Οι προσπάθειες στελεχών να αποτρέψουν ή να τρομοκρατήσουν φαντάρους πέφτουν στο κενό. Στο Πετροχώρι και στους Τοξότες της Ξάνθης έλεγαν σε φαντάρους που ήθελαν να βγουν στην αναφορά ότι «δεν προβλέπεται», ότι «είναι παράνομο», ότι θα χάσουν την άδειά τους. Αλλού σταματήσαν τις αναφορές. Σε πλοίο του στόλου, αξιωματικός έλεγε σε ναύτη ότι «θα σε κρατήσω μέσα τις τελευταίες 20 μέρες της θητείας σου για να σε προστατεύσω από τον εαυτό σου»! Αξιωματικός σε άλλη μονάδα του στόλου έλεγε «συμβουλευτικά» σε ναύτη ότι «μπορεί η αναφορά σου να εκληφθεί σαν κρίση ή άρνηση εκτέλεσης διαταγής ανωτέρων».

Δεν τους λυγίζουν!

Στην αναφορά βγήκαν φαντάροι στις Φέρες του Εβρου, στην Ξάνθη, σε στρατόπεδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, στη Σαμοθράκη, στη Λήμνο, στη Λάρισα και στον Βόλο...

Επιστολές διαμαρτυρίας φτάνουν καθημερινά στον «Ριζοσπάστη»:

Από τη Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού, στον Μαραθώνα: «Καταδικάζουμε τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μας εμπλέκει στις πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση.

Ναύτες ΝΒΝΕ».

Από την ΕΛΔΥΚ:

«Οι στρατιώτες που υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚ ζούμε κάθε μέρα από κοντά το παραμύθι ότι η ύπαρξη βάσεων διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας. Καμιά ασφάλεια δεν προσέφεραν στην Κύπρο. Το 6% του εδάφους της Κύπρου είναι σπαρμένο με ξένες στρατιωτικές βάσεις. Δεν απέτρεψε αυτό την εισβολή του τουρκικού στρατού, ούτε την κατοχή εδώ και 4 δεκαετίες του 1/3 του νησιού. Κάθε άλλο. Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ μάς εμπλέκει στα πολεμικά παιχνίδια τους. Μας μετατρέπει σε μαγνήτη πιθανών επιθέσεων.

Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ».

***

«Διαμαρτύρομαι για την επικίνδυνη εξέλιξη της επέκτασης και αναβάθμισης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Διαδηλώνω την αντίθεσή μου σε αυτά τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Εχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μας εμπλέκει στις πρόβες νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είμαστε αντίθετοι! Εμείς οι στρατιώτες δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ».

Από την 30ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, στον Λαγό Εβρου:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας μας σε αεροπλανοφόρο των Αμερικανών στην περιοχή. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εκθέτουν το λαό και τα παιδιά του, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και των νέων που υπηρετούμε τη θητεία μας, σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Ενισχύουν το ενδεχόμενο ακόμα και να χύσουμε το αίμα μας για λόγους άσχετους με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Καμία σχέση δεν έχουν τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ολα τα κάνουν για υπηρετήσουν ντόπια και ξένα πολυεθνικά μονοπώλια.

Στρατιώτες από 30ή Μ/Κ ΤΑΞΠ».

Από το Αρχηγείο Στόλου, στη Σαλαμίνα:

«Συμμετείχα στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ για να διαμαρτυρηθώ για τις πολιτικο-στρατιωτικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ορκιστήκαμε να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά.

Ναύτης από Αρχηγείο Στόλου, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας».

Από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο:

«Με αφορμή τις αναγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, για την περαιτέρω ενίσχυση των ΝΑΤΟικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος, συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΚΚΕ. Εκφράσαμε με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή μας στα δολοφονικά σχέδιά τους. Το ΝΑΤΟ διαμελίζει χώρες, βομβαρδίζει πόλεις και χωριά, γεννάει προσφυγιά. Είναι χρέος μας να πάρουμε θέση απέναντι στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Είναι καθήκον μας να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με το λαό ενάντια στο σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Καταδρομείς ΚΕΕΔ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ