Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
Δεσπόζει το ντέρμπι στου Χαριλάου

Η κόντρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η αναμέτρηση στον Βόλο είναι αυτές που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε μια σημαντική αναμέτρηση για τις δύο ομάδες, οι οποίες αναζητούν την επιστροφή στις νίκες μετά τις απώλειες που είχαν την προηγούμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι έπειτα από την ήττα στο Ηράκλειο ψάχνουν το «τρίποντο» που θα τους διατηρήσει κοντά στις πρώτες θέσεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονται από εντός έδρας στραβοπάτημα με τον Παναιτωλικό, στοχεύουν στο «διπλό» ώστε να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά και ως ψυχολογική τόνωση ενόψει της έναρξης των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Βόλος, επιδιώκοντας αντίδραση μετά την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, φιλοξενεί τον επίσης πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, σε μια δοκιμασία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πριν το δικό του ξεκίνημα στο Europa League.

Η έτερη της τριάδας της κορυφής, ΑΕΚ, «λαβωμένη» ξανά από απώλειες βασικών παικτών λόγω τραυματισμών αλλά με στόχο να συνεχίσει νικηφόρα, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντίπαλο την αξιόμαχη Kallithea.

Χωρίς περιθώρια για νέες απώλειες, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό, στο ντεμπούτο του νέου του τεχνικού, Ισπανού Χουάν Φερνάντο, για την επανεκκίνηση μετά το άσχημο ξεκίνημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 21/9: Βόλος - ΠΑΟΚ (17.00 - Cosmote Sport 1), Αρης - Ολυμπιακός (20.00 - Novasports Prime), Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης (20.30 - Cosmote Sport 1)

Κυριακή 22/9: Λεβαδειακός - ΟΦΗ (16.30 - Novasports Prime), Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός (18.00 - Cosmote Sport 1), Ατρόμητος - Λαμία (20.30 - Novasports Prime), Κallithea - ΑΕΚ (21.00 - Cosmote Sport 1)

SUPER LEAGUE 2
Πρεμιέρα με βλέψεις και ερωτηματικά

Με τη Λίγκα των ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας να έχει ρίξει στο τραπέζι σχεδιασμούς για την αναβάθμιση του «προϊόντος», αλλά τις παθογένειες και τα προβλήματα να παραμένουν στη μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων, το πρωτάθλημα της Super League 2 κάνει πρεμιέρα για τη νέα σεζόν. Μετά το αποτυχημένο εγχείρημα των 30 ομάδων, η φετινή σεζόν δείχνει να επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά πλαίσια, αφού συμμετέχουν 20 ομάδες (μετά και την αποχώρηση του Ιωνικού Νίκαιας λίγες μέρες πριν την έναρξη) οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, κατά βάση με γεωγραφικά κριτήρια. Αλλαγές υπήρξαν σε ό,τι αφορά τις β' ομάδες των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας, αφού στο νέο πρωτάθλημα δεν μετέχουν οι Ολυμπιακός Β' και ΠΑΟ Β', ενώ αντίθετα προστέθηκε η β' ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή του ιστορικού Πανιωνίου στην κατηγορία. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Σάββατο 21/9: ΑΕΛ - Καβάλα (15.00 - ΣΚΑΪ), Καμπανιακός - Νίκη Βόλου, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου - ΠΑΣ Γιάννινα (17.00)

Κυριακή 22/9: ΠΑΟΚ Β' - Ηρακλής (17.00)

Δευτέρα 23/9: Διαγόρας Ρόδου - Μακεδονικός (17.00)

2ος όμιλος

Κυριακή 22/9: Χανιά - Καλαμάτα (12.00 - ΣΚΑΪ), Ηλιούπολη - Αιγάλεω (17.00), Παναργειακός - Κηφισιά (17.00)

Δευτέρα 23/9: Αστέρας Τρίπολης Β' - Πανιώνιος (17.30 - Μonobala.gr)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - PREMIER
«Ποδαρικό» με ντέρμπι στη Μίκρα

Το ντέρμπι στην Πυλαία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, που μετά την κόντρα τους στον πρόσφατο τελικό του Super Cup (με νικητή τον Ολυμπιακό) δίνουν το δεύτερο ραντεβού τους στη νέα σεζόν, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Premier χάντμπολ ανδρών. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει σπάσει σε 4 δόσεις, αφού έχει ήδη διεξαχθεί ο αγώνας Δράμα - Δούκας (34-29). Το κυρίως μέρος πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο και η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Αναλυτικά:

Σάββατο 21/9: Πυλαία - Κιλκίς (16.00), ΧΑΝΘ - Βριλήσσια (17.00), Ιωνικός - ΑΕΚ (18.00)

Κυριακή 22/9: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (16.00)

Τετάρτη 25/9: Διομήδης Αργους - Ζαφειράκης (17.00)

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο Καλλιμάρμαρο το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Με τη συμμετοχή του οικοδεσπότη Παναθηναϊκού και τριών ακόμα σπουδαίων ομάδων του ευρωπαϊκού μπάσκετ διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 6ο διεθνές τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Η φετινή διοργάνωση έχει την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τη διαμόρφωση του χώρου. Εκτός των «πρασίνων» συμμετέχουν στο τουρνουά οι Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου:

Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.00 - ΕΡΤ3), Παρτιζάν - Παναθηναϊκός (22.00 - ΕΡΤ3)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ