Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Εσκασε το γάιδαρο!

Οτι χάλασε ο λαός μας είναι, πια, δεδομένο! Εχει γίνει καχύποπτος, περίεργος, κουτσομπόλης! «Τι έβαλες στην τσέπη σου, κύριε Αγοραστέ;». Είναι ερώτηση αυτή, σας ρωτάω; Ο,τι και να έβαλε, σίγουρα δεν ήτανε χρήσιμο. Κάτι, δηλαδή, που θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί. Ενα κουρελόχαρτο έβαλε. Μια άχρηστη προσωπικότητα, έναν ανίκανο βουλευτή! Εναν εκτός γραμμής κύριο! Εναν κύριο που δεν τολμάει να σηκωθεί και να φωνάξει: «Ε, ρε, Αγοραστέ! Με ποιο δικαίωμα με χώνεις στην τσέπη σου;». Μουγκαμάρα ο κύριος (οι κύριοι). Χραπ, λοιπόν, ο Αγοραστός, αυτό το σύμπτωμα του συστήματος και όχι η μεμονωμένη περίπτωση, όπως θέλουν να μας τον εμφανίσουν, αυτό το ανερχόμενο φιντάνι της Θεσσαλίας, ο νέος Καλπογιάννης, κάνει ένα πονηρό δίπλωμα του άχρηστου και θλιβερού βουλευτή, και στην ...τσέπη. Οπως διπλώνουμε το λερωμένο χαρτομάντιλο, λίγο πριν το πετάξουμε στα σκουπίδια.

Θα μπορούσε, βέβαια, τέτοιοι που είναι, να τους πετάξει κατ' ευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν το έκανε! Είπε να μην τους ξεφτιλίσει τελείως! Είπε να τους δώσει μιαν ευκαιρία να συνετιστούν. Εβαλε, λοιπόν, τους ξεφτίλες στην τσέπη του και με την πρώτη ευκαιρία κάλεσε κοντά του την κλητήρα, το κορίτσι για τις βρώμικες δουλειές. Η οποία, εκπαιδευμένη στις ασφαλίτικες σχολές του συστήματος, παρακολουθούσε με το άγρυπνο μάτι της τα τεκταινόμενα. «Πάρτ' τον, δικό σου», της λέει συνωμοτικά, όπως κάνουν οι κοινοί χαφιέδες!

Παίρνει εκείνη, βουλευτής Επικρατείας παρακαλώ, η αφρόκρεμα της παράταξης δηλαδή, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους με άλλα λόγια, τις αποδείξεις της προδοσίας και πλησιάζει τον ένοχο. «Γιάννη» (λέμε στην τύχη ένα όνομα), «σε πήρε ο διάολος και σε σήκωσε! Ψήφισε όπως σε διατάξαμε, γιατί τέρμα η Βουλή για σένα, για τα παιδιά σου και για συγγενείς σου μέχρι τρίτου βαθμού»!

Μυρίζει εκβιασμό, λέτε; Τι θέλετε να μυρίζει, αρώματα; Η Βουλή της αστικής δημοκρατίας είναι ο καθρέφτης της αστικής κοινωνίας, ο καθρέφτης του καπιταλιστικού συστήματος. Το οποίο, το ξέρουν ακόμα και οι κότες, στηρίζεται πάνω σε εκβιασμούς, σε προπηλακισμούς, σε απάτες, σε μίζες, σε νόμους σκοπιμότητας. Κορμός του είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο (αν μπορούμε να ονομάσουμε άνθρωπο τον καπιταλιστή). Τιμή, λοιπόν, του συστήματος, στους βουλευτές του, που τους πήρε για ανθρώπους και απλώς τους ταπείνωσε! Θα μπορούσε να τους είχε πάρει για ζώα, όπως παίρνει τους εργάτες του Περάματος για παράδειγμα, και τους καίει. `Η θα μπορούσε να τους έπνιγε στις θάλασσες, όπως κάνει με τους ναυτικούς, αλλά και με τους επιβάτες. Να τους έβαζε πέντε και δέκα μήνες να περιμένουν στην ουρά για να κάνουν εγχείρηση καρδιάς, όπως κάνει με τους απλούς πολίτες. Θα μπορούσε να τους έδινε 400 ευρώ σύνταξη και να πέθαιναν από ασιτία! Λέω να μη συνεχίσω!

Τι έπαθαν, τάχα, οι διπλωμένοι; Τίποτα! Τους τράβηξαν λίγο το αυτί και τελείωσε. Δεν ασχημόνησαν πάνω τους! Δεν τους έπιασαν και τον κ..., όπως λέει ο λαός! Ο,τι τους έκαναν ήταν λεκτικό. Κουβέντες, δηλαδή, που λέγονται και ξεχνιούνται. Σκεφτείτε πως όλοι οι διαφωνούντες, κάποιοι τους ανεβάζουν σε είκοσι, το ίδιο βράδυ γύρισαν σπίτι τους, χάιδεψαν τα παιδιά τους, έκαναν το σταυρό τους, έφαγαν, ξανάκαναν το σταυρό τους, όπως κάνουν οι καλοί χριστιανοί, και κοιμήθηκαν. Με ήσυχη τη συνείδησή τους! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Είδατε καμιά ρωγμή στο Κοινοβούλιο; Κουνήθηκε κάποια κολόνα από το ναό της δημοκρατίας; Εφυγε κανένας σοβάς; Τίποτα! Τα αμορτισέρ του συστήματος έχουν απορροφήσει πολύ σοβαρότερους κραδασμούς. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, για παράδειγμα. Η τελευταία περίπτωση, συγκριτικά, είναι ένα ακόμα μικρό πταίσμα.

Η Βουλή μας, όλες οι αστικές Βουλές έχουν συνηθίσει στα σκάνδαλα, στις παραβιάσεις των κανονισμών, στις στημένες ψηφοφορίες. Η Βουλή, με τους νόμους της, έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία, ο Αγοραστός είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δίπλα στον Κουκοδήμο...

Εγώ, το μόνο που χρεώνω στον κύριο Αγοραστό, είναι πως έσκασε τον γάιδαρό μου! Ολοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας, όλοι οι δημοσιογράφοι της επικράτειας, ακόμα και οι φιλικά προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία, όλη η Ελλάδα τον ρωτούσε, «τι έβαλες στην τσέπη σου, άνθρωπέ μου;». Τίποτα αυτός! Μια, δυο, χίλιες, δέκα χιλιάδες φορές, «τι έβαλες στην τσέπη σου, άνθρωπέ μου;». Πάλι τίποτα αυτός. Δεν άντεξε ο καημένος ο γάιδαρος, έσκασε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ