Κυριακή 28 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ζήτω η Δημοκρατία!

«

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και γιατί χαμογελά, πατέρα»;

«Γιατί η μονομαχία γιγάντων τελείωσε, παιδί μου! Και γιατί νικητής βγήκε η δημοκρατία! Η τρομοκρατία, πέρασε - οριστικά, πια - στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Από εδώ και στο εξής, μόνον ο γαλατάς θα χτυπάει την πόρτα μας. Κανένας - και για κανέναν - δε θα χρειάζεται να παίρνει έκτακτα μέτρα. Ελεύθερη, πια, και η Αναγνωστοπούλου. Η Εκάλη θα ανασάνει. Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές θα κυκλοφορούν χωρίς μπράβους. Η αμερικάνικη Πρεσβεία θα ενωθεί με το γειτονικό Μέγαρο Μουσικής και θα μετατραπεί σε ανοιχτό - και ελεύθερο σε όλους - χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Scotland Yard θα μοιράζει κόκκινα γαρίφαλα στους δρόμους.

»Τα ειδικά σώματα ασφαλείας θα κάψουν τις περιττές, πια, στολές. Αυτά τα καταπληκτικά συνολάκια που χαρήκαμε στους δρόμους και στις τηλεοράσεις. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων. Η αστυνομία, γενικά, θα λιώσει τα όπλα, τις ασπίδες και τις χειροπέδες στη χαλυβουργική και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πληροφοριοδότες του αντιτρομοκρατικού αγώνα. Τα αστυνομικά τμήματα θα γίνουνε παιδικοί σταθμοί. Οι φυλακές, κλειστά γυμναστήρια. Τα κρατητήρια, χώροι υποδοχής μεταναστών...».

«

Πατέρα, με τρελαίνεις»!

«Ζούμε κοσμογονικές αλλαγές, γιε μου! Η δημοκρατία απέδειξε, για μια ακόμα φορά, πως μπορεί από μόνη της να καθαρίσει τα σκατά που η ίδια δημιουργεί. Απέδειξε πως, έστω και αργά, μπορεί να συλλάβει τα απροσάρμοστα άτομα, τα λούμπεν στοιχεία, που της χαλάνε τη μόστρα. Η άρχουσα τάξη, επιτέλους, ελεύθερη και ασφαλής, θα χαρεί τους καρπούς της, θα αυξηθούν οι δεξιώσεις, τα gala, τα τραπέζια με τις γαρίδες και τους φασιανούς. Παράδεισος θα γίνει η χώρα μας...».

«Πατέρα με τρελαίνεις»!

«Οι Αμερικάνοι γονάτισαν. Ο κόσμος ολόκληρος γονάτισε και, υποκλινόμενος, μας έβγαλε το καπέλο. Η χώρα μας καθάρισε οριστικά από τη βία. Η Ελλάδα πέρασε στο πάνθεον των δημοκρατιών του πλανήτη μας. Στο μέλλον, οι διαφορές μας θα λύνονται με διάλογο. Κανένας Ξηρός δε θα εκβιάζει τις εξελίξεις. Γίναμε Αγγλία, Γερμανία, Αμερική, εκεί που δεν κουνιέται φύλλο...».

«Πατέρα με τρελαίνεις»!

«

Η τάξις και η ασφάλεια έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Καινούριος πολιτισμός ανατέλλει, παιδί μου. Στο μέλλον οι άνεργοι, οι απεργοί, οι διαμαρτυρόμενοι, γενικά, θα ξέρουν τι τους περιμένει. Η δημοκρατία έχει όρια, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εχει και όργανα, που μπορεί να καθυστερούν, αλλά τελικά φτάνουν - με τη βοήθεια πάντοτε των συμμάχων - στον «Λάμπρο». Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ελευθερίες μας. Δεν μπορούν μια σταλιά άνεργοι να κλείνουν τους δρόμους, μια χούφτα τσογλάνια να κάνουν καταλήψεις στα σχολεία, μια αρμαθιά αγρότες να φτιάχνουν οδοφράγματα με τρακτέρ».

«Πατέρα με τρελαίνεις»!

«Το χτύπημα της τρομοκρατίας θα φτάσει στη ρίζα του. Στη μήτρα που γεννάει τους τρομοκράτες, θα φτάσει σε όλους τους δήθεν αδικημένους, τους δήθεν πεινασμένους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους, τους απελπισμένους. Ολους αυτούς τους τεμπέληδες, που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα από τα καφενεία. Ολους αυτούς τους αριστερούς χαραμοφάηδες. Ολα αυτά τα κόκκινα σκουλήκια. Η δημοκρατία είναι ταμπού, γιε μου. Είναι ιδέα. Είναι αέρας. Είναι οξυγόνο. Είναι...

«Πατέρα τρελάθηκες»!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ